F1 Nieuws

Ferrari grijpt in en haalt 'iconische' race-engineer weg bij Charles Leclerc

Ferrari grijpt in en haalt 'iconische' race-engineer weg bij Charles Leclerc
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari grijpt in en haalt 'iconische' race-engineer weg bij Charles Leclerc

Ferrari grijpt in en haalt 'iconische' race-engineer weg bij Charles Leclerc
DPPI/BSR Agency

Charles Leclerc krijgt een nieuwe race-engineer na de Grand Prix van Imola. Dat heeft Ferrari bevestigd middels een bericht op X. Performance engineer Bryan Bozzi is vanaf volgende week de engineer van de Monegask.

De huidige engineer van Leclerc, Xavi Marcos Pedros, krijgt een andere rol binnen het team van Ferrari. Welke functie dat wordt, is nog niet duidelijk. Met dit nieuws komt er een einde aan een tijdperk, waarin Xavi uitgroeide tot een internetfenomeen, maar niet op de gewenste redenen. De combinatie Leclerc-Xavi stond garant voor spectaculaire boordradio's, misverstanden en nog meer ironische momenten. In Imola zal Ferrari ook met grote updates op de auto komen. Daarmee hopen ze structureel voor de winst mee te kunnen doen.

Leclerc reageert 

Ferrari-coureur Leclerc heeft inmiddels ook van zich laten weten. De Monegask werkte sinds 2019 samen met Xavi. "We hebben jaren samengewerkt. Je was bij mijn eerste pole, mijn eerste overwinning en je was erbij tijdens mijn eerste jaar voor Ferrari. Je haalde altijd het beste in mij naar boven door altijd te blijven pushen, ongeacht de situatie waar we in zaten. Dank voor alles en succes bij je nieuwe avonturen in de toekomst", liet Leclerc weten op X.

Leclerc en Xavi hebben tientallen momenten gehad waar het publiek van kon smullen. In Monaco 2021 kreeg Leclerc te horen dat hij zijn pitstop moest maken. Eenmaal binnengekomen, kreeg Leclerc van Xavi toch te horen dat hij door moest rijden. Een vloekende Leclerc op de boordradio was het gevolg. Daarnaast zorgden de misverstanden en de manier van communiceren vaak voor entertainment. Xavi is hierdoor een persoonlijkheid geworden in de Formule 1.

Ook de engineer van Carlos Sainz, Ricardo Addami staat op de nominatie om te vertrekken bij de Scuderia. Lewis Hamilton, die volgend jaar de overstap maakt naar Ferrari, zou zijn eigen engineer, Peter Bonnington van Mercedes, mee willen nemen. De zevenvoudig wereldkampioen werkt al sinds 2014 met Bonnington samen. Teambaas Toto Wolff schijnt dit tegen te willen houden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties