F1 Nieuws

'Ferrari snoept twee grote namen weg bij Red Bull'

'Ferrari snoept twee grote namen weg bij Red Bull'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Ferrari snoept twee grote namen weg bij Red Bull'

'Ferrari snoept twee grote namen weg bij Red Bull'
Red Bull Content Pool

Het team van Ferrari heeft het personeelsbestand van Red Bull een stukje kleiner gemaakt. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com heeft Ferrari namelijk twee belangrijke engineers bij de formatie uit Milton Keynes losgeweekt.

Ferrari kent tot op heden een zwaar seizoen. In Sakhir kende de Italiaanse renstal problemen aan de motor van Charles Leclerc en in de straten van Jeddah reed Ferrari in niemandsland. In Melbourne werden er zelfs geen punten gescoord door Ferrari. Het enige lichtpuntje van het seizoen is tot op heden de podiumplek van Leclerc in Bakoe.

Bij Red Bull gaat het daarentegen beter dan ooit. De formatie uit Milton Keynes won alle races tot nu toe en scoorde tot op heden al drie 1-2 finishes. Logischerwijs staan Max Verstappen en Sergio Pérez op de eerste en tweede stek in het rijderskampioenschap. In het constructeurskampioenschap heeft Red Bull een voorsprong van 93 punten op de nummer twee Aston Martin. Het gaat naar Ferrari bedraagt 118 punten.

Logische stap

Het is dus niet gek dat Ferrari juist bij Red Bull zoekt naar nieuw personeel. Echter, het moet ook voor vertrekkende engineers aantrekkelijk zijn om de overstap naar Ferrari te maken. De Italiaanse renstal won immers haar laatste kampioenschap in 2007 met Kimi Raikkonen. Sindsdien heeft het team uit Maranello slechts magere successen gekend.

Toch heeft Ferrari twee belangrijke engineers weten los te weken bij Red Bull. Volgens Motorsport.com gaat het om een engineer die momenteel al werkt aan de doorontwikkeling van de SF23, de 2023-bolide van Ferrari. Deze engineer zou een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van Red Bulls dominante DRS-systeem.

De tweede engineer is Enrico Balbo. Hij vervulde bij Red Bull de rol van hoofd aerodynamica, maar lijkt nu dus bijna zeker over te stappen naar Ferrari. Red Bull heeft tot op heden nog niet gereageerd op de geruchten over het vertrek van de twee engineers.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties