F1 Nieuws

Ferrari-teambaas ziet Max Verstappen bezwijken onder druk in 2024

Ferrari-teambaas ziet Max Verstappen bezwijken onder druk  in 2024
BSR Agency
F1 Nieuws

Ferrari-teambaas ziet Max Verstappen bezwijken onder druk in 2024

Ferrari-teambaas ziet Max Verstappen bezwijken onder druk  in 2024
BSR Agency

Charles Leclerc heeft eindelijk zijn vloek op zijn thuiscircuit doorbroken. De Monegask wist te zegevieren in het prinsdom, terwijl Max Verstappen niet verder kwam dan een zesde plaats. Eenmaal onder druk, denkt Ferrari vaker de Nederlander en Red Bull te kunnen verschalken.

Verstappen kende een frustrerend weekend. In de vrije trainingen en de kwalificatie is er geen enkel signaal geweest dat Nederlander in aanmerking zou komen voor de overwinning, aangezien de pole eigenlijk nodig is om in Monte Carlo te winnen. In de straten van Monaco was Leclerc overduidelijk de beste man. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur ziet dat zelfs Verstappen, eenmaal onder druk, foutjes kan maken. Dat laat de Fransman weten na afloop van de race.

"Nee, ik wil geen conclusies trekken over dit weekend, maar als je kijkt naar de laatste twee of drie weekenden, denk ik dat Max meer fouten heeft gemaakt in Imola dan in de afgelopen drie seizoenen", concludeert Vasseur tegenover onder andere GPBlog. "Als je telkens in je comfortzone kan blijven met de strategie en al het andere, maak je geen fouten. Ze zaten in die situatie, maar nu moeten ze meer pushen", aldus de teambaas van Ferrari.

Grand Prix Canada

Vasseur verwacht dat Ferrari met Red Bull en ook Mclaren het gevecht kan aangaan in Montreal, waar volgende week de Grand Prix van Canada plaats zal vinden. "Ik verwacht dat Red Bull terugkomt, daar maak ik mij geen zorgen over. Als je kijkt naar hoe we presteerden in Melbourne... We deden het goed in Imola en in Miami ging het ook goed. Met verschillende bandencompounds, verschillende soorten asfalt en verschillende lay-outs hebben we het aardig gedaan. Ik denk dat het tot het einde spannend zal blijven", zei Vasseur.

Nadat Ferrari een eerste en derde plaats wist te scoren in Monaco, is de achterstand op Red Bull bij de constructeurs flink gekrompen. Het Italiaanse topteam staat nog maar 24 punten achter op het team van Verstappen. Zij doen dus weer volop mee voor de constructeurstitel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties