F1 Nieuws

FIA matst Ferrari na overtreding tijdens kwalificatie in Italië

FIA matst Ferrari na overtreding tijdens kwalificatie in Italië
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

FIA matst Ferrari na overtreding tijdens kwalificatie in Italië

FIA matst Ferrari na overtreding tijdens kwalificatie in Italië
LAT Images/BSR Agency

Ferrari-fans kunnen opgelucht ademhalen. De FIA zal het Italiaanse team niet straffen voor de overtreding tijdens de kwalificatie op Autodromo Nazionale Monza. Ferrari hield zich niet aan de afspraak van de FIA, maar komt daar mee weg.

Om problemen met verkeer in de laatste sector te voorkomen, heeft de FIA op vrijdag aangegeven dat er een minimale rondetijd zou zijn voor de kwalificatie. Tussen safety car lijn 1 en 2 mogen coureurs maximaal 1 minuut en 41 seconden doorbrengen en dat lukte zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz niet.

Het was ook niet zo dat de Ferrari's maar net boven die maximale tijd zaten. De rode bolides deden er 9 en 17 seconden langer over dan eigenlijk is toegestaan. Normaliter geeft de FIA een sportieve straf voor het overtreden van een sportieve regel, maar in Italië besloot het bestuursorgaan dat niet te doen.

Druk vanuit de Tifosi?

Voor de ogen van honderdduizenden uitzinnige Tifosi wist Ferrari de eerste en derde plaats te bemachtigen tijdens de kwalificatie. Carlos Sainz pakte pole, terwijl Leclerc alleen nog Max Verstappen voor zich had staan. Maar er was even vrees in Monza dat de Ferrari's deze plekken kwijt zouden raken.

Ook Martin Brundle, voormalig F1-coureur en commentator bij Sky Sports zei in de uitzending dat Ferrari er niet onderuit zou kunnen komen: de Italianen zouden een straf krijgen. Maar dit gebeurde niet.

Vlak nadat Sainz de pole pakte, maakte de FIA bekend dat er geen straffen zouden volgen. Het incident was niet zwaar genoeg om onderzocht te worden, terwijl de stewards van tevoren aangaven hier streng op te controleren. Is de druk vanuit de Tifosi te heftig geworden voor de FIA?

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties