F1 Nieuws

Formule 1-commentator over Jos Verstappen: 'Duidelijk niet goed in zijn hoofd'

Formule 1-commentator over Jos Verstappen: 'Duidelijk niet goed in zijn hoofd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-commentator over Jos Verstappen: 'Duidelijk niet goed in zijn hoofd'

Formule 1-commentator over Jos Verstappen: 'Duidelijk niet goed in zijn hoofd'
Red Bull Content Pool

In de Formule 1-podcast van Sky Sports heeft Formule 1-commentator David Croft teruggeblikt op de GP van Saoedi-Arabië. Croft besprak onder meer de goede vorm van Red Bull en de strijd tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. Ook kwam Jos Verstappen aan bod.

Red Bull kende een sterk weekend in Jeddah. Het team uit Milton Keynes leek al op vrijdag het te kloppen team en op zondag werden die vermoedens bevestigd. Echter, niet voor beide kanten van de garage verliep het raceweekend even soepel.

Pérez pakte op zaterdag pole position. Op zondag reed de Mexicaan daarna relatief makkelijk naar de zege, ondanks enige tegenstand van Aston Martin-coureur Fernando Alonso.

De Nederlander kende op zaterdag problemen met de aandrijfas van zijn RB19. Hierdoor moest Verstappen de race vanaf de vijftiende stek aanvangen. Na een magistrale inhaalrace kwam de Limburger, met wat geluk van een safety car, als tweede over de streep.

Ontevreden

Na afloop van de race vierde Pérez zijn vijfde Formule 1-overwinning uitbundig met zijn team. Naast de Red Bull-monteurs van Pérez stond Verstappen senior. Op de televisiebeelden leek het alsof de Nederlander de Mexicaanse teamgenoot van zijn zoon expres niet wilde feliciteren.

Inmiddels is duidelijk dat Verstappen Pérez wel degelijk heeft gefeliciteerd. Ondanks de opgedoken beelden had Croft toch iets te zeggen over de actie van Verstappen. "Er is duidelijk iets niet goed in zijn hoofd als het hem niet lukt om te glimlachen wanneer zijn zoon als tweede over de streep komt én de leider in het wereldkampioenschap is", begint de commentator.

Complimenten

Buiten de smet die Verstappen senior volgens Croft op het raceweekend gooide, kijkt de Brit ook met een goed gevoel terug op de race in Saoedi-Arabië. Met name de goede vorm van Red Bull krijgt complimenten van de Engelsman.

"Red Bull heeft goed werk geleverd en daarvoor verdienen ze alle complimenten. Excellentie is wat men wil zien in de Formule 1", laat Croft optekenen. De commentator denk echter dat er, gezien de goede vorm van Red Bull, later in het seizoen nog wel tegenslagen gaan komen. Hiermee doelt de Brit op de windtunnelstraf die Red Bull ontving afgelopen seizoen. "Ik denk echter wel dat er nog een aantal bananenschillen op ze liggen te wachten dit seizoen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties