F1 Nieuws

Formule 1-journalist ziet Red Bull groot probleem hebben na vertrek 'maestro'

Formule 1-journalist ziet Red Bull groot probleem hebben na vertrek 'maestro'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule 1-journalist ziet Red Bull groot probleem hebben na vertrek 'maestro'

Formule 1-journalist ziet Red Bull groot probleem hebben na vertrek 'maestro'
Red Bull Content Pool

Volgens Natalie Pinkham gaat Red Bull Racing een zware tijd tegemoet, nu Adrian Newey officieel is vertrokken bij het raceteam. De Brit zal vanaf nu alleen nog maar werken aan de hypercar van Red Bull - de RB17 - alvorens hij in 2025 kan vertrekken naar een concurrent. In de F1 Nation Podcast laat men weten dat dit een grote aderlating is voor het Oostenrijkse team.

Al maanden is er een machtsstrijd gaande binnen Red Bull Racing, waar Adrian Newey zich nu van gedistantieerd heeft en voor zichzelf heeft besloten dat hij geen onderdeel meer wil uitmaken van 'zijn' renstal. Al sinds 2006 was de meesterontwerper lid van Red Bull, maar de problemen die Christian Horner naar het team heeft gebracht zijn reden voor het vertrek van de Brit. De kans is erg groot dat hij nu naar Ferrari vertrekt, al worden die berichten de afgelopen dagen ontkracht.

Vanuit Red Bull kwamen er, voorafgaand aan de GP van Miami, veel berichten naar buiten waaruit blijkt dat de rol van Newey binnen het team minder groot was dan men van de buitenkant zou verwachten, maar daar geloven Christian Menath en Natalie Pinkham helemaal niks van. In de podcast van het officiële F1-kanaal laten de Motorsport-Magazin journalist en Sky Sports-presentatrice hun licht schijnen over deze bijzondere situatie.

"Het is enorm. Als je iemand verliest met zoveel kennis... Ik weet dat sommige mensen zeggen dat het tegenwoordig een team van ingenieurs is, en niet één genie, die deze auto's bouwt. Dat kan waar zijn. Maar Newey is als een maestro van een orkest", zo begint Menath. Hij denkt dan ook dat Newey veel belangrijker was voor Red Bull dan ze willen toegeven: "Christian Horner beschreef Max Verstappen als een metronoom die altijd alles perfect doet. Ik denk dat de metronoom in het kantoor van de ingenieurs, Newey is. Hij is de maestro van de ingenieurs in Milton Keynes."

Pinkham deelt mening Menath

Voor Natalie Pinkham is het ook duidelijk: een man als Adrian Newey vervang je niet zomaar even. Het vertrek van een coureur is nog redelijk simpel op te vangen, zeker als je zó dominant bent als Red Bull nu is, maar de kennis die Newey heeft, is niet terug te vinden bij welke andere ingenieur dan ook. De Britse denkt dan ook dat Red Bull meer last gaat hebben van het vertrek van Newey, dan dat Verstappen zou vertrekken.

"[Newey is] De grootste en meest invloedrijke figuur in de geschiedenis van de Formule 1, en zal tot ver in de toekomst invloed hebben. Dat zijn niet mijn woorden. Ze zijn van Mark Webber [voormalig Red Bull-coureur, red.]. Voordat ik bij de sport kwam, vertelde hij me dit. Ik denk niet dat we de waarde die hij voor de sport heeft en de cultuur die hij bij Red Bull heeft gebracht ooit kunnen onderschatten", begint Pinkham.

"Het verhaal dat de laatste tijd wordt verteld past bij een plan om te zeggen dat zijn invloed op het team is afgenomen. Ik denk gewoon niet dat het waar is. Ik geloof er niets van. Ik denk dat ze hem meer zullen missen dan welke coureur dan ook", aldus de Britse. Hiermee ziet ze Newey ook als invloedrijker en belangrijker bij Red Bull dan Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties