F1 Nieuws

Formule E-baas kijkt naar dominantie Max Verstappen en haalt uit naar Formule 1

Formule E-baas kijkt naar dominantie Max Verstappen en haalt uit naar Formule 1
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Formule E-baas kijkt naar dominantie Max Verstappen en haalt uit naar Formule 1

Formule E-baas kijkt naar dominantie Max Verstappen en haalt uit naar Formule 1
Red Bull Content Pool

Formule E-baas Jeff Dodds is blij dat de Formule E niet zo voorspelbaar is als de Formule 1. Volgens Dodds is het in de Formule E een stuk minder makkelijk om te voorspellen wie er tijdens een race met de winst vandoor zal gaan.

Afgelopen seizoen wist het team van Red Bull Racing in totaal 21 races te winnen. Ook wist er tijdens vijf van de zes Sprint een coureur van Red Bull Racing als eerste over de streep te komen. Enkel tijdens de Grand Prix van Singapore (Ferrari-coureur Carlos Sainz) en de Sprint in Qatar (McLaren-coureur Oscar Piastri) wist er een niet-Red Bull Racing-coureur te winnen.

Dodds is trots

In totaal wonnen er daarmee drie coureurs in de Formule 1 een race: Max Verstappen (negentien keer), Sergio Pérez (twee keer) en Sainz (een keer). In de Formule E wisten er afgelopen seizoen daarentegen zeven verschillende rijders als eerste over de streep te komen. Dodds laat weten enorm trots te zijn op het gegeven dat er veel coureurs kans maken op de overwinning in de Formule E.

"In negen seizoenen tijd hebben we denk ik acht keer een andere kampioen gehad. Ook kwam het bijna ieder jaar neer op de laatste race van het seizoen (om de titel te beslissen, red.). Als je alleen al kijkt naar de finale van vorig seizoen, toen er drie coureurs van drie verschillende teams de titel konden winnen," begint Dodds.

"Dat hebben we bewust gedaan. We weten dat fans van competitie houden en als dat element verdwijnt, dan verdwijnt ook de fanbase. Daarom zijn we doelbewust bezig om de competitiviteit hoog te houden," gaat de topman verder.

Verstappen-dominantie

Verstappen lijkt dit seizoen opnieuw af te stevenen op de wereldtitel. Volgens Dodds is de Nederlander daarmee een goed voorbeeld van wat de Formule E absoluut niet wil zijn.

"Misschien hebben jullie het wel gezien, maar ik heb onlangs een weddenschap gedaan waarin ik sprak over de garantie dat Verstappen zou gaan winnen. Jullie dachten toen dat ik overdreef, maar kijk nu. Hij heeft 2 uit 2 races gewonnen en ineens wordt er een hoop geschreven over of hij alle 24 races kan winnen dit seizoen. Wij willen die sport niet zijn," aldus Dodds.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties