F1 Nieuws

George Russell heeft advies aan fans: 'Vergeet Red Bull Racing'

George Russell heeft advies aan fans: 'Vergeet Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell heeft advies aan fans: 'Vergeet Red Bull Racing'

George Russell heeft advies aan fans: 'Vergeet Red Bull Racing'
Red Bull Content Pool

Volgens George Russell is de Formule 1 op dit moment helemaal niet zo saai als veel mensen denken. De strijd om de eerste twee plaatsen is dan misschien niet zo spectaculair, maar daarachter is er genoeg actie.

Red Bull Racing heeft op dit moment een dominante bolide. De RB19 in handen van Max Verstappen en Sergio Pérez heeft tot nu toe iedere race gewonnen in 2023 en teams als Mercedes, Ferrari en Aston Martin waren telkens kansloos voor een overwinning.

Doordat Red Bull de vijf Grand Prix die zijn verreden dit seizoen ook gewonnen hebben, vinden veel fans de sport saai worden. Lewis Hamilton begrijpt helemaal waarom zij dit denken en geeft de FIA daar de schuld van. Maar volgens teamgenoot George Russell is dat niet helemaal het geval.

De strijd tussen Ferrari, Mercedes en Aston Martin is ontzettend spannend en als de fans zich daarop zouden focussen, worden de races ineens een stuk interessanter. De Brit heeft dan ook een tip voor de fans: vergeet Red Bull Racing.

"De competitie die wij op dit moment hebben met Ferrari en Aston Martin is erg spannend. Elke race waar we naartoe gaan, ligt het erg dicht bij elkaar in de kwalificatie én in de race. Het is natuurlijk balen dat er twee auto's ver voorop rijden, maar als je die twee vergeet en alleen kijkt naar de race om P3, heb je een spannende race", aldus Russell.

Brundle liet eerder hetzelfde weten

George Russell is overigens niet de enige die deze optie heeft voorgesteld. Onlangs liet Martin Brundle, voormalig F1-coureur en tegenwoordig commentator op Sky Sports, ook al weten dat als je Red Bull wegdenkt, je ineens een spannende race krijgt.

Ik denk dat het budgetplafond de Formule 1 wel nieuwe energie heeft gegeven. Als we Red Bull weghalen, zou je een geweldige Grand Prix hebben, van de voor- tot aan de achterkant. Dus we moeten het allemaal een beetje in perspectief gaan zien

Martin Brundle in de Sky F1-podcast

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties