F1 Nieuws

George Russell komt met opmerkelijke onthulling na GP Monaco: 'Kon hem winnen'

George Russell komt met opmerkelijke onthulling na GP Monaco: 'Kon hem winnen'
BSR Agency
F1 Nieuws

George Russell komt met opmerkelijke onthulling na GP Monaco: 'Kon hem winnen'

George Russell komt met opmerkelijke onthulling na GP Monaco: 'Kon hem winnen'
BSR Agency

Mercedes-coureur George Russell heeft opvallend gereageerd na afloop van de Grand Prix van Monaco. De Engelsman finishte als vijfde maar denkt dat er meer in had gezeten. Veel meer. Als het aan Russell ligt had hij zeker voor een podium mee kunnen doen.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1, finishte de volledige top-10 als dat het zich had gekwalificeerd. Na de rode vlag-situatie, had het grootste gedeelte van de grid haar banden verwisseld en hebben ze de resterende 77 rondjes uitgereden. Als de harde crash tussen Kevin Magnussen en Sergio Pérez niet had plaatsgevonden, was er geen rode vlag geweest en had de race volgens Russell heel anders kunnen lopen.

Russell zag zichzelf race winnen

Tegenover F1TV reageerde Russell op zijn eigen race. Volgens de Brit had er meer in kunnen zitten na een bloedeloze P5. De Mercedes-coureur denkt dat zelfs de overwinning mogelijk was op het stratencircuit in Monte Carlo, omdat hij de eerste coureur was die de race startte op de harde band.

"Toen we de eerste keer op de grid stonden en we de harde band hadden, stonden de vier coureurs voor ons op de mediums. Toen dacht ik: 'dit is perfect.' En toen had Carlos zijn lekke band, en toen dacht ik: 'We hebben op zijn minst kans op een podium. Misschien zelfs de overwinning', omdat we een andere strategie gebruikten. We wilden een soort teamspel spelen om onze kansen te vergroten, maar zodra de rode vlag kwam, konden we alles overboord gooien", aldus Russell na afloop.

Desondanks is Russell tevreden met de verrichtingen van zijn Mercedes-team. Door de grote afstand naar de topteams, is het voor Russell bijna onmogelijk om voor het podium te rijden, maar de Engelsman waardeert het harde werk van het team uit Brackley. "Het team heeft geweldig werk geleverd. Vooral met de meegebrachte upgrades voor de auto. Ze hadden ook echt veel vertrouwen door ze hier in Monaco erop te monteren, waardoor er ook wat druk op mij kwam om het niet weg te gooien. Ik denk dat het een heel positief weekend voor ons is geweest, en we kunnen dat momentum gebruiken voor de volgende races", laat de Brit weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties