F1 Nieuws

George Russell laat zich uit over mogelijke 'rookie' als teamgenoot bij Mercedes

George Russell laat zich uit over mogelijke 'rookie' als teamgenoot bij Mercedes
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell laat zich uit over mogelijke 'rookie' als teamgenoot bij Mercedes

George Russell laat zich uit over mogelijke 'rookie' als teamgenoot bij Mercedes
Mercedes F1 Media

George Russell gaat volgend jaar te maken krijgen met een nieuwe teamgenoot. Zijn huidige concurrent binnen Mercedes, Lewis Hamilton, zal vertrekken naar Ferrari. De kans is aanwezig dat Formule 2-coureur Andrea Kimi Antonelli de overstap maakt naar het team uit Brackley.

Antonelli komt momenteel uit in de Formule 2 bij het team van Prema. Hij is al jaren lid van het junioren-programma van Mercedes. De Italiaan staat bekend als groot talent en geniet een status die Max Verstappen, Charles Leclerc en Oscar Piastri ook hebben gehad in de juniorenklasses. Voordat hij ook maar één race heeft gereden in de Formule 1, wordt hij al veel genoemd in de paddock als mogelijke opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes.

De vraag is ook niet of, maar wanneer Antonelli zijn debuut gaat maken in de Formule 1. Onlangs mocht hij in de Formule 1-bolide van Mercedes een test afleggen op de Red Bull ring en in Imola en de resultaten daarvan zouden indrukwekkend zijn geweest. Binnenkort zal hij op Silverstone samen met Mick Schumacher testen.

Russell looft Antonelli 

Ook Russell ziet dat Antonelli een enorm aanstormend talent is. De Brit, die sinds 2022 bij Mercedes zit, is zeer te spreken over de Italiaan. "Kimi is een geweldige coureur en heeft in het verleden zoveel successen beleefd, maar de beslissing ligt natuurlijk bij Toto en ik concentreer me gewoon op mezelf", laat Russell weten tegenover Racingnews365. Over de tests in Oostenrijk en Imola zei hij het volgende. "Kimi reed daarbij voor Mercedes en het was een test voor zichzelf. Dat heeft altijd deel uitgemaakt van het plan", aldus de Brit. Russell heeft dezelfde route afgelegd richting de Formule 1. Onder de vleugels van Toto Wolff en de Mercedes Driver Academy pakte hij de titel in de Formule 2 en zo dwong hij een stoeltje bij Williams af.

Max Verstappen wordt ook nog steeds genoemd bij Mercedes. In de media zijn de teambazen van Red Bull en Mercedes continu modder naar elkaar aan het gooien, maar achter de schermen schijnt het een ander te gebeuren. In Miami zou de entourage van Verstappen al met Mercedes gesproken te hebben.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties