F1 Nieuws

George Russell reageert op haatberichten vanuit Lewis Hamilton-fans

George Russell reageert op haatberichten vanuit Lewis Hamilton-fans
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

George Russell reageert op haatberichten vanuit Lewis Hamilton-fans

George Russell reageert op haatberichten vanuit Lewis Hamilton-fans
Michael Potts/BSR Agency

De fans van Lewis Hamilton zijn van mening dat de zevenvoudig wereldkampioen niet genoeg gesteund wordt door zijn eigen team. Na de Grand Prix van Canada waren zijn supporters er heilig van overtuigd: Hamilton wordt gesaboteerd door Mercedes en het Duitse team trekt George Russell voor. Dat zorgde ervoor dat zowel Mercedes als Russell gebombardeerd werden met haatberichten vanuit 'TeamLH', zoals de Hamilton-fans zich noemen.

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada lukte het Hamilton niet om zijn goede vorm van de vrijdag door te zetten, waardoor hij de race als zevende moest aanvangen. Dit terwijl teamgenoot George Russell op pole position stond en op zondag ook voor Hamilton eindigde. Toen de Brit aan de media liet weten dat er iets niet klopte met zijn bandenwarmers in de kwalificatie, was dat voor zijn fans reden om Mercedes en Russell online lastig te vallen.

Inmiddels heeft Hamilton zelf al gereageerd op deze uitingen van zijn fans - die door sommigen ook CultLH genoemd worden - en ook George Russell werd naar zijn mening gevraagd over de haatberichten die hij ontvangen heeft. In Barcelona liet de teamgenoot van Hamilton zich uit over de Hamilton-fans, waarbij hij duidelijk aangeeft dat alles tegenwoordig maar een mening heeft en die graag wil uiten op sociale media.

"Persoonlijk kijk ik eerlijk gezegd niet op Instagram of Twitter. Ik heb nog steeds de controle over mijn eigen account, dus ik werk met mijn team en alle inhoud die naar buiten gaat, is via mij, en alle bijschriften, alles, is allemaal mijn berichtgeving. Maar ik denk dat sociale media echt een dubbele kant heeft. Er zijn zoveel grappige dingen die je op sociale media ziet en het houdt je van zoveel op de hoogte. Maar aan de andere kant is het niet alleen ikzelf, maar iedereen die in de schijnwerpers staat, lijkt negativiteit over zich af te roepen", zo begint Russell in Spanje.

Russell wil positieve interacties met de fans

Volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes op dit moment alle positieve steun vanuit TeamLH nodig en is enige vorm van negativiteit niet gewenst. Ook George Russell is het daar mee eens. De eenmalig Grand Prix-winnaar liet weten dat hij baalt van het feit dat hij haatberichten heeft ontvangen en veel liever positieve berichten ervaart.

"Zoals Lewis zei, je wilt de steun voelen en geen negativiteit naar anderen uitstralen. Ik heb de berichten zelf niet gezien, maar ik heb erover gehoord. Natuurlijk is het nooit leuk om dit soort dingen te horen, maar dat is helaas de wereld waarin we op dit moment leven en waar iedereen die in de publieke belangstelling staat mee te maken krijgt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties