F1 Nieuws

George Russell spreekt zich uit over touché met Max Verstappen in Las Vegas

George Russell spreekt zich uit over touché met Max Verstappen in Las Vegas
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

George Russell spreekt zich uit over touché met Max Verstappen in Las Vegas

George Russell spreekt zich uit over touché met Max Verstappen in Las Vegas
Mercedes F1 Media

Voor de tweede keer dit seizoen kwamen George Russell en Max Verstappen elkaar tegen op het asfalt, waarbij de twee elkaar raakten. De eerste keer gebeurde tijdens de Sprint in Azerbeidzjan, waar Russell aan de binnenkant van Verstappen zat, overstuur kreeg en in de zijkant van de Nederlander belandde.

Dat zorgde toen voor een verhitte discussie tussen de twee na de Sprint, maar in Las Vegas gebeurde het weer. Dit keer zat Verstappen aan de binnenkant, waarbij Russell scherp instuurde en tegen de voorvleugel van Max aanreed. De Red Bull-coureur had hierdoor schade aan zijn auto, terwijl Russell een penalty opgelegd kreeg vanuit de stewards.

Als de eenmalig Grand Prix-winnaar na de race terugkijkt op zijn incident met Max Verstappen, kan hij maar één ding doen: zijn excuses aanbieden. De Brit had direct door dat hij fout zat, omdat hij Verstappen simpelweg niet verwacht had in die bocht. Russell geeft dan ook toe dat hij de schuldige partij was.

"Het is voor ons weer een gemiste kans, helaas. Het incident met Max is simpel, ik zag hem gewoon niet. Compleet mijn fout. Ik had niet verwacht dat hij mij daar in zou halen, omdat er een lang recht stuk volgt. We wisten de schade nog te beperken tot een P4-finish, maar daarna kregen we helaas nog de straf", zo begint Russell na de race in Vegas.

Kansloos voor het podium

Overigens heeft Russell niet het gevoel dat hij zonder de touché op het podium had gestaan in de gokstad van de Verenigde Staten. De Mercedes W14 had niet de snelheid van de Ferrari SF-23 of de Red Bull RB19, waardoor een P4 het maximaal haalbare was.

Door zijn straf valt de Brit uiteindelijk terug naar de achtste plek en daar baalt hij wel van. Het somt zijn seizoen redelijk samen: het lukt maar telkens niet om een goed resultaat te scoren.

"We hadden de snelheid niet tegenover Red Bull en Ferrari. Er zijn veel positieve momenten geweest voor ons dit seizoen, maar wat ontbreekt is het resultaat. Ik kwalificeerde mij prima, maar op een of andere manier blijven de goede resultaten maar uit."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties