F1 Nieuws

Gezondheidsupdate Carlos Sainz na operatie in Saoedi-Arabië

Gezondheidsupdate Carlos Sainz na operatie in Saoedi-Arabië
BSR Agency
F1 Nieuws

Gezondheidsupdate Carlos Sainz na operatie in Saoedi-Arabië

Gezondheidsupdate Carlos Sainz na operatie in Saoedi-Arabië
BSR Agency

Ferrari-coureur Carlos Sainz moest de derde vrije training voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië aan zich voorbij laten gaan en zal ook niet in actie komen tijdens de kwalificatie en de race op het Jeddah Corniche Circuit. De reden voor de afwezigheid van Sainz was een blindedarmontsteking, waarvoor hij vrijdag naar het ziekenhuis is gebracht.

Sainz voelde zich op woensdag al niet lekker en moest toen de persdag in Jeddah aan zich voorbij laten gaan. Op donderdag klom hij wel in zijn SF-24 om de eerste en tweede vrije training te rijden, maar ook daar was hij niet fit. Het team liet weten dat Sainz zich verre van 100% voelde, maar het toch wilde proberen. Helaas is zijn toestand op vrijdag verergerd, waarna hij naar het ziekenhuis in Jeddah is gebracht, waar werd geconstateerd dat hij een blindedarmontsteking had opgelopen.

Inmiddels is Sainz geopereerd en moet hij beginnen aan zijn herstel om zo snel mogelijk weer plaats te nemen in de Ferrari naast Charles Leclerc. Zijn team laat weten dat de operatie goed is verlopen en hij nu uitrust in het ziekenhuis: "Carlos is uit de operatie. Alles is goed gegaan en hij rust nu uit in het ziekenhuis. We betuigen hem onze volledige steun voor een spoedig herstel."

Oliver Bearman vervangt Sainz

Tijdens de derde vrije training heeft de vervanger van Carlos Sainz, Oliver Bearman, zijn officiële debuut gemaakt voor het Italiaanse team. De jonge F2-coureur is de eerste Brit sinds Nigel Mansell die in actie komt voor Ferrari en dat deed hij, zeker voor zijn eerste meters in de SF-24, zeker niet onverdienstelijk.

Bearman eindigde VT3 op de tiende plaats, met een rondetijd die 'slechts' zeven tienden langzamer was dan de tijd van Charles Leclerc, die op P2 eindigde. De Brit gaat zich nu opmaken voor de kwalificatie en de race later dit weekend en als het herstel van Sainz langer duurt dan verwacht, zou hij wellicht ook in Australië in actie kunnen komen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties