F1 Nieuws

Christian Horner doet opvallende uitspraak over auto Max Verstappen: 'Dat is er niet'

Christian Horner doet opvallende uitspraak over auto Max Verstappen: 'Dat is er niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner doet opvallende uitspraak over auto Max Verstappen: 'Dat is er niet'

Christian Horner doet opvallende uitspraak over auto Max Verstappen: 'Dat is er niet'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is er niet één eigenschap van de RB20 waar men binnen Red Bull Racing met open mond naar kijkt. De auto presteert over het algemeen erg goed, maar nergens blinkt de 2024-bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez ergens in uit. Dat laat de Brit weten tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië.

Nadat Max Verstappen de eerste race van het seizoen op dominante wijze wist te winnen - met 22 seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Pérez - liet de Nederlander zien dat hij rustig doorgaat met waar hij vorig jaar gebleven was: alles winnen wat er op zijn pad komt. Dit komt natuurlijk door zijn eigen snelheid, wendbaarheid en talent, maar ook grotendeels door de klasse van zijn Red Bull Racing RB20.

In de Formule 1 is het belangrijk om de beste auto van het veld te hebben, anders ben je kansloos voor de titel. Max Verstappen heeft het geluk dat hij mag rijden in de de snelste auto, maar volgens Red Bull Racing-CEO en teambaas Christian Horner is het ook niet zo dat de RB20 ergens onwijs in uitblinkt. Over het algemeen is de auto erg sterk, maar een echt sterk punt van de bolide kan hij zo niet opnoemen.

"Ik denk niet dat er één eigenschap is die eruit springt", zegt Horner in Jeddah. "Ik denk dat het een uitstekende teamprestatie is geweest. Zoals je kunt zien, is het een agressieve evolutie van de RB19. We hebben een concept genomen dat enorm succesvol was in RB19, de meest succesvolle auto aller tijden, maar ik denk dat je kunt zien dat het hele ontwerpteam en de productiekant van het bedrijf de grenzen hebben verlegd met deze auto om hem te blijven ontwikkelen", aldus de Brit.

Verstappen dankt overwinningen aan Red Bull

Voor Horner is het dan ook niet aan de orde dat Max Verstappen Red Bull Racing gaat verlaten, zoals Ralf Schumacher en anderen hebben verkondigd. Max heeft namelijk veel te danken aan het team uit Milton Keynes, aangezien al zijn overwinningen in een Red Bull-auto behaald zijn. En het lijkt erop alsof hij in 2024 weer een hoop zeges aan zijn totaal toe kan voegen.

"Al zijn 55 overwinningen zijn behaald in auto's van Red Bull, net als al zijn podiumplaatsen. We zijn vastbesloten om daarop voort te bouwen en hopelijk komen er nog veel meer in de toekomst", zei Horner over een mogelijk vertrek van Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties