F1 Nieuws

Gianpiero Lambiase hoopt niet op herhaling van 'beste herinnering': 'Niet gezond'

Gianpiero Lambiase hoopt niet op herhaling van 'beste herinnering': 'Niet gezond'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Gianpiero Lambiase hoopt niet op herhaling van 'beste herinnering': 'Niet gezond'

Gianpiero Lambiase hoopt niet op herhaling van 'beste herinnering': 'Niet gezond'
Red Bull Content Pool

De geweldige en intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 werd op een manier beslist die perfect paste bij dat seizoen, vol controverse en emoties. In de allerlaatste ronde van de laatste race ging Verstappen voorbij aan zijn aartsrivaal, waardoor hij de titel op zijn naam wist te schrijven.

Ondertussen weet iedereen wat er gebeurde tijdens Abu Dhabi in 2021. Voor fans van Lewis Hamilton was het een absolute beroving, terwijl fans van Max Verstappen het zien als gerechtigheid, voor de momenten eerder in het seizoen. Voor Red Bull Racing was het hoe dan ook een geweldig moment, waarbij de titel werd gewonnen op een moment waarop er eigenlijk niet meer op gerekend werd.

Het zorgde ervoor dat de race-engineer van Max Verstappen, Gianpiero Lambiase, ontplofte op de radio. De normaal zo rustige ingenieur, die de stem van rede is in het oor van Verstappen, ging helemaal los en raakte zijn stem kwijt in het gejuich met zijn coureur. Een paar jaar na het moment kijkt hij bij De Telegraaf terug op het titeljaar van Verstappen.

Lambiase geeft aan dat het zijn favoriete moment uit zijn Formule 1-carrière is, maar als hij eraan terugdenkt, heeft hij niet direct heimwee naar dat seizoen. Het was voor alle betrokkenen een heftig en zwaar jaar, wat niet bevorderend is voor de gezondheid.

"Het is de beste herinnering van mijn Formule 1-carrière. Maar ik heb het er ook vaak met teambaas Christian Horner over gehad: anderzijds wil je zo’n jaar niet meer meemaken. Competitie is alleen maar goed, maar toen ging de strijd veel verder en ging het niet meer alleen over wat er op het asfalt gebeurde. Dan is het denk ik niet meer zo gezond", aldus Lambiase.

Kunstwerk Max Verstappen

Tijdens het laatste raceweekend van 2021 had Lambiase zijn vrouw en dochter meegenomen naar het circuit in Abu Dhabi. Dat zij het moment op locatie mee hebben gemaakt, maakt het voor hem alleen maar mooier. Er is ook een prachtige foto gemaakt van het gezin, maar die hangt nog niet aan de muur in huize Lambiase. Daar hangt overigens wel een kunstwerk van Max Verstappen en hemzelf.

"Het was enorm intens. Dat weekeinde in Abu Dhabi, en die zondag zelf, zal ik nooit meer vergeten. Voor mij was de kers op de taart dat mijn vrouw en dochter erbij waren. Er is een heel mooie foto van ons, dat we elkaar omhelzen vlakbij de pitmuur. Een prachtig moment."

"Er hangt wel een foto van Max en mij in de woonkamer. Nee, het is niet wat je denkt. Het is geen normale foto, maar een abstract schilderij van ons. Laat ik het kunst noemen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties