F1 Nieuws

Helmut Marko had weddenschap met Gianpiero Lambiase over Max Verstappen

Helmut Marko had weddenschap met Gianpiero Lambiase over Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko had weddenschap met Gianpiero Lambiase over Max Verstappen

Helmut Marko had weddenschap met Gianpiero Lambiase over Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko had van tevoren al verwacht dat Max Verstappen aan de leiding zou gaan na de start van de Grand Prix van Mexico. De Oostenrijker had zoveel vertrouwen in de drievoudig wereldkampioen, dat hij er zelfs op gewed heeft, tegen race-engineer Gianpiero Lambiase.

Voorafgaand aan de race in Mexico gingen Marko en Lambiase een weddenschap met elkaar aan, waarbij er gewed werd op wie er aan de leiding zou gaan na bocht 1 op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Dat laat Marko weten aan Motorsport.com.

"Max heeft eigenlijk alles goed gedaan, waarbij zijn start een meesterwerk was. Ik had een weddenschap met Gianpiero Lambiase afgesloten over de vraag wie zou leiden na bocht 1. GP heeft die weddenschap verloren", aldus de Red Bull-adviseur. Duidelijk is dus dat Lambiase dacht dat Max niet aan de leiding zou gaan na de eerste bocht.

Ongelukkige rode vlag

Volgens Helmut Marko had de dominantie van Max Verstappen in Mexico nog groter kunnen zijn, als de rode vlag in het midden van de race niet was gezwaaid. Red Bull zat op een twee-stopper met Verstappen, aangezien hij de enige coureur was met twee nieuwe sets harde banden.

Maar door de rode vlag kon de ware snelheid van de RB19 niet getoond worden, waardoor Verstappen 'maar' twaalf seconden voorsprong had op Lewis Hamilton, die op P2 eindigde.

"Door de goede start kon Max vervolgens zijn eigen ding doen. Hij was de wedstrijd eigenlijk net zoals gewoonlijk aan het controleren. De rode vlag kwam alleen op een ongelukkig moment voor ons. Zonder die rode vlag had onze dominantie volgens mij nog groter kunnen zijn."

Hamilton sterk in Brazilië

Voor aankomend raceweekend zal Marko geen weddenschap af durven te leggen. Het F1-circus keert terug in Brazilië, waar het team al twee jaar op rij niet gewonnen heeft. Zowel in 2021 als 2022 wist Mercedes te winnen op het Circuit Jose Carlos Pace - ook wel Interlagos genoemd - en Marko verwacht dat Hamilton ook dit weekend weer snel zal zijn in Brazilië.

"Dat is een sprintweekend en vorig jaar hebben we er natuurlijk verloren. In de eerste vrije training moeten we het meteen voor elkaar krijgen, dat is het allerbelangrijkste. Het is ook een circuit waarop Hamilton vaak erg snel is", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties