F1 Nieuws

Tornado raast langs Formule 1-circuit in Brazilië (met beelden!)

Tornado raast langs Formule 1-circuit in Brazilië (met beelden!)
BSR Agency
F1 Nieuws

Tornado raast langs Formule 1-circuit in Brazilië (met beelden!)

Tornado raast langs Formule 1-circuit in Brazilië (met beelden!)
BSR Agency

Volgens Enzo Fittipaldi, Formule 2-coureur en Red Bull-junior, heeft er een tornado langs het huis van zijn oma geraasd in São Paulo, de stad waar dit weekend de Formule 1-race gehouden wordt. Tijdens de kwalificatie was al te zien dat het weer ontzettend snel omsloeg op het Autódromo Jose Carlos Pace.

De hele dag was er al de dreiging van regen rondom het circuit in São Paulo, maar het leek telkens maar niet te vallen, tot aan het einde van de kwalificatie. In no-time veranderde de lucht en werd het pikkedonker boven Interlagos.

Voor de coureurs was het bijna onmogelijk om nog een goede ronde neer te zetten in Q3 - Max Verstappen wist dit uiteindelijk het beste te doen en pole position te pakken - maar vooral naast de baan waren er angstige momenten.

Een dak van een tribune op het circuit stortte in vlak na de kwalificatie. Dat plaatste fotograaf Andy Hone op X, waarbij hij twee foto's van het ingezakte dak plaatste. Maar dat was nog niet alles.

Tornado in São Paulo

Even later plaatste Formule 2-coureur Enzo Fittipaldi dat er verderop in São Paulo een tornado langs het huis van zijn oma geraasd was. Dit verklaart de ontzettend donkere lucht en de enorme windstoten op het circuit ook.

Tekst gaat verder onder post.

Windstoten bereiken circuit

Hoe ver de tornado vanaf het circuit heeft geraasd is niet duidelijk, maar wat wel zeker is, is dat de mensen op het circuit de gevolgen ervan meegemaakt hebben. Onderstaand is een video bijgevoegd vanaf de tribune op het Autódromo Jose Carlos Pace, waarbij te zien is dat het dak zo van de stelling gerukt wordt door de windstoten. Een angstige situatie voor alle bezoekers.

Leclerc verbijsterd

Charles Leclerc was verbijsterd dat zijn Ferrari ineens onherkenbaar was in Q3, waarbij het leek alsof hij op een natte baan reed, terwijl er nog geen druppel regen gevallen was. Dit is hoogstwaarschijnlijk het gevolg geweest van de harde windstoten veroorzaakt door de tornado, aangezien de Formule 1-auto's zeer gevoelig zijn voor wind.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties