F1 Nieuws

Gianpiero Lambiase over relatie met Max Verstappen: 'Dat is mijn grootste angst'

Gianpiero Lambiase over relatie met Max Verstappen: 'Dat is mijn grootste angst'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Gianpiero Lambiase over relatie met Max Verstappen: 'Dat is mijn grootste angst'

Gianpiero Lambiase over relatie met Max Verstappen: 'Dat is mijn grootste angst'
Red Bull Content Pool

In de meest recente aflevering van de Talking Bull-podcast hebben Gianpiero Lambiase en Max Verstappen een boekje opengedaan over hun (werk)relatie. De twee heren laten weten dat ze weleens buiten de Formule 1-wereld dingen afspreken, maar elkaar vooral tijdens raceweekenden zien en spreken.

Verstappen en Lambiase zijn al sinds 2016 aan elkaar verbonden. Met hulp van Lambiase heeft Verstappen drie wereldkampioenschappen, 52 overwinningen en 96 podiumplekken weten te behalen. Verstappen heeft nog een contract tot en met 2028 bij Red Bull en dus kunnen die cijfers in de toekomst alleen maar groter worden.

Dat motiveert mij

Gezien de prestaties van Verstappen is het alleen maar logisch dat hij goed met zijn Italiaans-Britse engineer door een deur kan. Toch is er via de boordradio tijdens een raceweekend vaak wat onenigheid te horen tussen de beide heren. In de Talking Bull-podcast laten de beide heren echter weten dat er geen problemen zijn achter de schermen.

Maar eerst reageert Verstappen op de vraag of al het winnen hem niet langzaamaan begint te vervelen. "De auto is geweldig om in te rijden, hij is best wel dominant. Ik probeer er het maximale uit te halen. Of ik ervan verveeld raak? Nee, van niet winnen zou ik pas verveeld raken. Dit wat we nu hebben is veel beter, want het motiveert me iedere dag om terug te komen naar de Red Bull-fabriek en me optimaal voor te bereiden op de aankomende raceweekenden."

Kibbelend stel

Vervolgens reageert Lambiase op de kibbel die hij met Verstappen heeft over de boordradio. Daarbij laat de Italiaans-Britse engineer weten dat hij allerminst uitkijkt naar het moment waarop Red Bull niet meer de snelste auto heeft. Dan wordt het gekibbel tussen hem en Verstappen namelijk alleen nog meer, zo denkt Lambiase. "Nou, mijn grootste angst is het moment dat we meer tegenstand krijgen, dat we niet meer iedere race winnen, want als je ziet hoe Max me nu al behandeld", grapt Lambiase. "Ik kijk echt niet uit naar die dag."

Dagen spenderen

Ondanks de goede band van de beide heren zien ze elkaar nauwelijks buiten raceweekenden om. "Er zijn nu zoveel races waardoor je 'gedwongen' raakt om veel tijd met elkaar te spenderen. Het zou daardoor oneerlijk zijn om van Max te verwachten dat hij (buiten raceweekenden) nog meer tijd met mij doorbrengt. Andersom geldt dat ook", zegt Lambiase.

Verstappen neemt het over van zijn engineer. "Ik kom naar Groot-Brittannië om de simulator te zitten en ben ook weer erg blij als ik thuis ben. Zoals GP (Lambiase) zegt, het is ook mooi om tijd met je vrienden en familie door te brengen. In de zomervakantie hebben we een dag gespendeerd samen. Zoiets is mooi om zo nu en dan te doen", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties