F1 Nieuws

Günther Steiner adviseert Toto Wolff: 'Max Verstappen is de ideale kandidaat, maar...'

Günther Steiner adviseert Toto Wolff: 'Max Verstappen is de ideale kandidaat, maar...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Günther Steiner adviseert Toto Wolff: 'Max Verstappen is de ideale kandidaat, maar...'

Günther Steiner adviseert Toto Wolff: 'Max Verstappen is de ideale kandidaat, maar...'
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig Haas-teambaas Günther Steiner is Max Verstappen de ideale coureur om Lewis Hamilton op te volgen bij Mercedes. De afgelopen weken heeft het flink lopen rommelen achter de schermen bij Red Bull Racing, waardoor een vertrek van de drievoudig wereldkampioen ineens een reële kans heeft, iets wat men een maand geleden niet had kunnen denken.

Gaat Max Verstappen een zeker kampioenschap laten liggen om de slangenkuil bij Red Bull achter zich te laten? Dat is de vraag die nu speelt in de Formule 1. Bij het Oostenrijkse team is er een hevige machtsstrijd gaande tussen de Thaise eigenaren en Christian Horner aan één kant, tegen de Oostenrijkse eigenaren en Helmut Marko aan de andere kant. In Saoedi-Arabië werd duidelijk dat Verstappen altijd de kant van Helmut Marko zal kiezen en desnoods zijn team gaat verlaten als dat nodig is om Marko loyaal te zijn.

Dat betekent dat er kansen zijn voor Toto Wolff en Mercedes. De baas van het Duitse team heeft al laten weten dat als het ze lukt om een snellere auto te creëeren dan ze nu hebben, er een kans bestaat dat Verstappen volgend jaar voor de renstal uit Brackley rijdt.

"Ieder team wil Max hebben, want hij is nu de sterkste coureur, dus dat is logisch. Maar zoals ik al eerder heb laten weten: een coureur wil altijd in de snelst mogelijke auto zitten. Daarom moeten wij beter ons best doen om de auto sneller te laten gaan. Dan zou Mercedes een optie kunnen worden voor Verstappen."

Toto Wolff over Max Verstappen

Steiner adviseert Wolff

Ook Günther Steiner, voormalig teambaas van het Haas Formule 1-team, denkt dat Toto Wolff vol voor Max Verstappen moet gaan. De drievoudig wereldkampioen is - zoals Wolff zelf zegt - de beste coureur op dit moment. Maar volgens Steiner moet Wolff nog een coureur in zijn achterhoofd houden: Nico Hülkenberg.

"Verstappen zou zeker de ideale kandidaat zijn voor Mercedes-teambaas Toto Wolff", zegt Steiner bij het Duitse Sport. "Maar als teambaas van Mercedes zou ik ook geen nee zeggen tegen Nico Hülkenberg. Als je ziet wat hij in het weekend [in Saoedi-Arabië] weer heeft gedaan, was dat heel indrukwekkend", aldus Steiner over de coureur die hij vorig jaar nog onder contract had bij het Amerikaanse team.

"Nico is een goede coureur. Hij wordt vaak onderschat en hij was meestal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Misschien is hij dit keer op de juiste plek op het juiste moment", voegde Steiner eraan toe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties