F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië

Het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië

Het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de laatste race van de triple header verreden in Brazilië. Op het Autódromo José Carlos Pace hoopt Max Verstappen zijn winstreak voort te zetten. Mercedes zal daarentegen hopen dat het net zoals afgelopen seizoen voor de overwinning kan vechten.

Verstappen wist dit seizoen zestien races te winnen. Daarmee heeft de 26-jarige Limburger een record in handen. Het oude record stond namelijk op vijftien overwinningen in één seizoen. Ook dat record stond op naam van Verstappen.

Waar Verstappen hoopt om net zoals in Japan, Qatar, de Verenigde Staten en Mexico te winnen, hoopt het team van Mercedes om net zoals in 2021 en 2021 te kunnen strijden voor de overwinning. Tot op heden heeft het Duitse team dit seizoen immers nog geen enkele race gewonnen.

In 2022 bleek het circuit in São Paulo de achilleshiel te zijn voor de RB18. Zowel Verstappen als Sergio Pérez kwamen er namelijk niet aan te pas tijdens de race en het waren de beide Mercedes-coureurs die met elkaar vochten om de overwinning.

Spanningen Red Bull

Ondanks het feit dat een goede klassering ver buiten bereik was, werd er tijdens en na afloop van de race wel degelijk gevochten binnen Red Bull. Verstappen ging na een team order namelijk voorbij aan zijn teamgenoot, onder de voorwaarde dat hij hem weer voorbij zou laten als hij er niet in zou slagen om de auto voor hem - Fernando Alonso- in te halen.

Verstappen wist Alonso niet in te halen, maar liet Pérez vervolgens niet voorbij. Op dat moment was de Mexicaan verwikkeld in een strijd om de tweede stek in het rijderskampioenschap met Charles Leclerc. Nog altijd houden vele (Pérez-)fans Verstappen verantwoordelijk voor het verlies van de tweede stek dat seizoen. Het zou een van de redenen zijn geweest waarom Verstappen werd uitgefloten in Austin.

Tijdschema

Genoeg om naar uit te kijken dus in São Paulo. Om niets te missen, staat hieronder een volledig tijdenoverzicht (Nederlandse tijd) van het Sprintweekend in de Braziliaanse metropool.

Vrijdag 3 november
Vrije training 1 15:30 - 16:30
Kwalificatie 19:00 - 20:00
Zaterdag 4 november
Sprint Shootout 15:00 - 15:45
Sprint 19:30 - 20:30
Zondag 5 november
Race 18:00 - 20:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties