F1 Nieuws

Helmut Marko heeft doel voor Sergio Pérez: 'Dat moet voldoende zijn'

Helmut Marko heeft doel voor Sergio Pérez: 'Dat moet voldoende zijn'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko heeft doel voor Sergio Pérez: 'Dat moet voldoende zijn'

Helmut Marko heeft doel voor Sergio Pérez: 'Dat moet voldoende zijn'
Red Bull Content Pool

Red Bull-kopstuk Helmut Marko denkt dat de voorsprong van Sergio Pérez op Lewis Hamilton in het rijderskampioenschap (32 punten) voldoende moet zijn voor de Mexicaan om zijn tweede stek achter Max Verstappen te behouden.

Aankomend weekend strijkt het Formule 1-circus neer in Las Vegas. De langverwachte race zal in de avond worden verreden en anders dan tijdens andere raceweekend begint de actie al op donderdagavond (Las Vegas-tijd). Dan wordt namelijk de eerste vrije training verreden. Het volledige tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas is hieronder te bekijken.

Niets voor mij

Het raceweekend in Las Vegas moet een weekend vol glitter en glamour worden. Gevraagd naar een vooruitblik op het raceweekend in de gokstad, laat Marko weten dat hij eigenlijk geen fan is van allerlei tierelantijntjes. Er zijn dan ook geen verwachtingen vanuit de Oostenrijkse oud-coureur.

Wat hij wel verwacht, is dat de koude temperaturen voor de nodige problemen zullen zorgen gedurende het weekend. Het Pirelli-rubber is immers niet gemaakt voor lage buiten- en baantemperaturen. Samen met het 'groene' asfalt zou dat nog wel eens voor problemen kunnen zorgen bij de coureurs en teams.

"Dat (de lage temperaturen in Las Vegas, red.) is genoeg, zo koud is het dit seizoen bij nog geen enkele race geweest namelijk. Het circuit is compleet nieuw en we hebben nog geen ervaring met de temperatuur van het asfalt. Dit zorgt voor compleet nieuwe omstandigheden voor de set-up", begint Marko hij het Oostenrijkse oe24.

Doel voor Pérez

Later in het interview gaat Marko even kort in op de situatie van Pérez. De Mexicaan staat namelijk tweede in het rijderskampioenschap en lijkt die plek ook te behouden. De voorsprong van Pérez op Hamilton bedraagt namelijk 32 punten en dus moet de Mexicaan enkel voor de Brit zien te eindigen in Las Vegas.

Ook Marko ziet dat in. De Oostenrijker denkt dan ook dat Pérez dit weekend zijn tweede stek zou moeten verzilveren. "Checo heeft een voorsprong van 32 punten, dus dat moet voldoende zijn voor hem (om de tweede stek te behouden)", aldus Marko.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties