F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas
Red Bull Content Pool

Aankomende vrijdag gaat het raceweekend in de Amerikaanse gokstad Las Vegas van start. Voor het raceweekend zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in Las Vegas en als alle verhalen kloppend zijn, dan moet het een waar spektakel worden.

Het is niet de eerste keer dat de Formule 1 neerstrijkt in Las Vegas. Ook in de jaren 1981 en -82 werd er namelijk een Formule 1-race afgewerkt in de 'straten' van Las Vegas. De race werd toen echter gehouden op de parkeerplaats van het Caesars Palace Las Vegas Hotel. Er is vandaag de dag niets meer te zien van dit 'circuit'.

Aanpassingen

Voor de aankomende editie van de race in de wereldberoemde stad heeft de Formule 1-organisatie voor een ander circuit gekozen. Op slechtst enkele honderden meters van het oude 'circuit' loopt er nu namelijk een 6.201 meter lang circuit dwars door de straten van Las Vegas heen.

Het circuit kent zeventien bochten en loopt dwars over de wereldberoemde Las Vegas Boulevard - beter bekend als de 'Strip' - in Las Vegas. Hier zijn onder andere hotels als The Bellagio en het Caesars Palace te vinden. De race wordt ook voor het eerst geheel georganiseerd door de Formule 1-organisatie zelf.

Kritiek

Ondanks het feit dat de race flink is 'gehyped' door de Formule 1, is er ook een hoop kritiek. Zo zijn inwoners van de stad er allerminst over te spreken dat de hele stad 'op slot' gaat voor het raceweekend van de Formule 1. Ook zijn er ontevreden Formule 1-fans, aangezien de ticketprijzen haast onbetaalbaar zijn.

Naast de dure tickets springt Las Vegas er nog vanwege een ander punt uit ten opzichte van andere races. Het weekend begint namelijk al op donderdag met de eerste twee vrije trainingen. Op vrijdag worden de derde vrije training en de kwalificatie verreden. Op zaterdagavond wordt de race afgewerkt.

Tijdschema

Vanwege het tijdsverschil met Europa worden alle sessies echter op de gebruikelijke dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) verreden. Voor de teams en coureurs ter plaatste begint de actie daarentegen een dagje eerder. Bekijk hieronder een overzichtelijk tijdschema voor de Grand Prix van Las Vegas (Nederlandse tijd).

Vrijdag 17 november
Vrije training 1 05:30 - 06:30
Vrije training 2 09:00 - 10:00
Zaterdag 18 november
Vrije training 3 05:30 - 06:30
Kwalificatie 09:00 - 10:00
Zondag 19 november
Race 07:00 - 09:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties