F1 Nieuws

Helmut Marko kijkt verder om mogelijke vervanger voor Sergio Pérez te vinden

Helmut Marko kijkt verder om mogelijke vervanger voor Sergio Pérez te vinden
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko kijkt verder om mogelijke vervanger voor Sergio Pérez te vinden

Helmut Marko kijkt verder om mogelijke vervanger voor Sergio Pérez te vinden
Red Bull Content Pool

Als Sergio Pérez vervangen moet worden bij Red Bull Racing na het 2024 Formule 1-seizoen, was het originele plan dat Daniel Ricciardo of Yuki Tsunoda het stoeltje van de Mexicaan naast Max Verstappen over zou nemen. De twee RB-coureurs moeten dit jaar strijden voor een kans om bij Red Bull Racing aan de slag te gaan, maar dat wil nog niet geweldig lukken.

Volgens Helmut Marko laten Tsunoda en Ricciardo op dit moment allebei te weinig zien om überhaupt overwogen te worden bij het Oostenrijkse team. Deze mindere prestaties van de 'mogelijke opvolgers' van Pérez zorgen ervoor dat de huidige teamgenoot van Max Verstappen zich even geen zorgen hoeft te maken over zijn zitje, zeker niet als hij zijn huidige vorm vast weet te houden.

Tegenover Autosport laat Marko namelijk weten dat Checo op dit moment ijzersterk presteert en op deze manier 'gewoon' een contractverlenging krijgt bij het team uit Milton Keynes.

"Sergio zit op dit moment in een heel goede positie. Hij heeft twee hele goede races gereden en hij staat tweede in het kampioenschap. De vraag wie Perez moet vervangen is niet echt aan de orde", aldus de 80-jarige man uit Graz.

'Andere coureurs'

Maar al krijgt Pérez een contractverlenging, zal dat niet voor meer dan twee of drie seizoenen zijn, aangezien de Mexicaan inmiddels al 34 is. Het team moet dan ook naar een opvolger kijken voor de toekomst en daarmee lijkt ook Ricciardo af te vallen, omdat hij zelfs nog ouder is dan Pérez. Ook door de naam van Tsunoda lijkt nu een streep te kunnen, wegens zijn mindere prestaties. Marko zal dan ook buiten het 'vaste groepje' binnen Red Bull moeten gaan kijken, laat hij weten.

"Maar het gaat om de toekomst. Perez is niet meer de jongste, Ricciardo ook niet. En als je dan rekening houdt met andere aspecten, kan er zeker nog een coureur worden meegenomen in dit proces", aldus de Oostenrijker.

De naam van Liam Lawson wordt dan geopperd, de reservecoureur van Red Bull Racing. Vorig jaar mocht de Nieuw-Zeelander al een aantal races invallen voor de geblesseerde Ricciardo en dat deed hij met verve. Maar volgens Marko moet Lawson nog meer laten zien van zichzelf om in aanmerking te komen voor een dergelijk zitje.

"Hij moet eerst in de auto zitten en zichzelf bewijzen. Maar wat hij liet zien in zijn optredens was veelbelovend."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties