F1 Nieuws

Helmut Marko komt met update over contractverlenging Sergio Pérez

Helmut Marko komt met update over contractverlenging Sergio Pérez
BSR Agency
F1 Nieuws

Helmut Marko komt met update over contractverlenging Sergio Pérez

Helmut Marko komt met update over contractverlenging Sergio Pérez
BSR Agency

Topadviseur van Red Bull Dr Helmut Marko heeft een update gegeven over de aankomende contractverlenging van Sergio Pérez. De Oostenrijker deed dat tegenover Motorsport.com. Volgens Marko gaat het de goede kant op, maar zitten er nog wel een paar haken en ogen aan.

Ieder jaar keert het verhaal weer terug, middenin een Formule 1-seizoen: de contractverlenging van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. De teamgenoot van Max Verstappen is bezig aan een sterk vierde seizoen bij de Oostenrijkse renstal en is daarom ook volop in onderhandeling voor een nieuw contract. In 2022 tekende Pérez een contract voor twee seizoenen, wat er in 2023 voor zorgde dat hij geen druk voelde om te presteren.

Dit seizoen is dat wel het geval, omdat een mogelijk vertrek bij Red Bull boven zijn hoofd hangt. Na de Grand Prix van China, waar Pérez als derde finishte, gaf de Mexicaan aan dat hij nu weer voor twee jaar wilde tekenen bij Red Bull. Marko wilde daar in eerste instantie niet aan voldoen en onthult dat Pérez eigenlijk een nóg langer contract wilde: "Aanvankelijk zette Pérez nog hoger in", laat Marko weten. "Eerst wilde hij een contract voor drie jaar. Maar we zullen een oplossing vinden", aldus de Oostenrijker.

Eerder zei Marko al dat hij Pérez geen contract voor meerdere seizoenen wilde geven, uit angst dat hij weer een terugval zou hebben als in 2023.

Nieuwe regels spelen geen rol

In 2026 komt er een nieuw reglement in de Formule 1. De teams zullen een nieuwe motor en aerodynamica moeten ontwikkelen. Er speelde een gerucht dat deze nieuwe regels invloed zullen op de contractverlenging van Pérez, maar Marko veegde dat meteen van tafel. "We bevinden ons nog niet in de positie om alles af te ronden. Maar het heeft niets te maken met reglementen. Hij weet dat hij moet presteren", zei Marko.

Pérez finishte afgelopen seizoen op de tweede plaats en nu staat hij wederom keurig op die positie achter Max Verstappen. Ook in China liet hij een sterke race zien, zag ook Marko. Hij geeft aan dat de safety car een vervelende rol speelde voor de race van Pérez: "Sergio had pech met de safety car. Hij heeft het zeer goed gedaan. Zonder de safety car was hij als tweede geëindigd", sluit Marko mee af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties