F1 Nieuws

Ted Kravitz haalt prestaties Max Verstappen onderuit: 'Auto is voor hem gebouwd'

Ted Kravitz haalt prestaties Max Verstappen onderuit: 'Auto is voor hem gebouwd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz haalt prestaties Max Verstappen onderuit: 'Auto is voor hem gebouwd'

Ted Kravitz haalt prestaties Max Verstappen onderuit: 'Auto is voor hem gebouwd'
Red Bull Content Pool

Volgens Ted Kravitz is het geen schande dat Sergio Pérez het in China niet voor elkaar kreeg om zich de tweede plaats toe te eigenen, achter Max Verstappen. De Sky Sports-verslaggever meent dat het voor Pérez niet makkelijk gemaakt wordt door Red Bull Racing, omdat het team de auto waar hij in rijdt totaal niet naar zijn wensen afstelt.

Tijdens de Grand Prix van China wist Max Verstappen in zowel de Sprint als de hoofdrace naar de overwinning te snellen, terwijl Pérez beide keren niet verder kwam dan de derde stek. In de Sprint moest hij Lewis Hamilton voor zich dulden, terwijl Lando Norris op zondag de tweede plaats wist binnen te hengelen. Op social media kreeg Pérez wat kritiek, omdat het hem niet lukte om een langzamere auto voorbij te gaan, terwijl Verstappen dominant aan kop ging, maar dat is volgens Kravitz niet eerlijk.

De verslaggever van de Britse zender, die al vaker in de clinch heeft gelegen met Red Bull en Max Verstappen - hij werd in 2022 zelfs geboycot door het Oostenrijkse team - meent namelijk dat Pérez een auto moet gebruiken die totaal niet naar zijn wensen zijn afgesteld. Alles aan de Red Bull RB20 is puur voor Verstappen op de auto gezet, waardoor het voor de Mexicaan bijna onmogelijk is om de snelheid van de drievoudig wereldkampioen te evenaren.

"Als je je bedenkt dat Max 13,7 seconden voor Lando Norris eindigde, dan was het voor Helmut Marko, die oude Helmut, wellicht een terechte vraag waarom Checo [Pérez, red.] het niet lukte om in dezelfde auto niet voorbij te gaan aan de McLaren. Maar het antwoord daarop is simpel: Checo kan niet doen met deze auto wat Verstappen doet met deze auto, omdat de auto voor Verstappen is gebouwd. Dat weten we gewoon", begint Kravitz.

Weinig stuurinput

Wat volgens Kravitz vooral belangrijk is voor het snelheidsverschil tussen Pérez en Verstappen, is het feit dat Verstappen houdt van een auto die erg 'scherp' is op de neus. Als hij zijn stuur beweegt, moet de auto eigenlijk direct meebewegen. Pérez vindt dit juist niet fijn, maar daar heeft Red Bull geen boodschap aan, meent de Brit.

"Dit jaar is het iets beter voor Checo en past de auto net wat meer bij zijn rijstijl en je ziet ook gelijk dat hij zich veel beter voelt in de auto. Maar er bestaat geen twijfel dat de RB20 puur en alleen voor Verstappen is gebouwd. De manier waarop de auto al beweegt met het kleinste beetje stuurinput, geeft aan hoezeer Red Bull deze auto om de Nederlander gebouwd heeft. Een coureur als Pérez kan dan alleen maar denken: 'Wat is hier in hemelsnaam aan de hand?'"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties