F1 Nieuws

Uitslag Sprint shoot-out Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag Sprint shoot-out Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Uitslag Sprint shoot-out Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag Sprint shoot-out Formule 1 Grand Prix China 2024
Red Bull Content Pool

De grid voor de Sprint op het Shanghai International Circuit is bekend. De Formule 1-coureurs moesten na één vrije training - en vijf jaar afwezigheid van het uitdagende circuit - al direct kwalificeren voor de Sprint in China. Na een bijzonder attractieve en spannende training op vrijdag, maakten de coureurs zich klaar om de eerste écht snelle rondes van het weekend te rijden.

Op een vochtig circuit gingen de coureurs direct naar buiten, aangezien de kans op regen groot is rondom Shanghai. Het hele weekend hangen er wolken rondom de miljoenenstad en vooral op zaterdag wordt er veel regen verwacht. Maar ook vlak voor de Sprint Shoot-out vielen er wat druppels op de baan, waarna de rijders zelfs in de auto's merkten dat het hier en daar regende. Dit betekende dat het voor sommigen glibberen en glijden was en het vooral erg druk was op de baan.

In het eerste deel van de shoot-out namen we uiteraard afscheid van vijf coureurs. Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Alex Albon, Esteban Ocon en Pierre Gasly moesten de kwalificatie voor de sprint na één sessie al verlaten, waarna er wederom wat vertraging ontstond. Net als tijdens de eerste vrije training ontstond er een brandje op het gras, ditmaal naast bocht 5. Een aparte gewaarwording, aangezien het gras nat was van de regen in de afgelopen dagen. Hierdoor werd SQ2 met een paar minuten vertraagd en stonden coureurs minutenlang in de pitstraat te wachten op het groene licht, om de regen voor te zijn.

Regen arriveert in SQ2

Het was geen wonder dat de meeste coureurs zo snel mogelijk naar buiten wilden gaan, aangezien de regen arriveerde in het tweede deel van de shoot-out. Dit zorgde ervoor dat onder andere George Russell afscheid moest nemen van de sessie, nadat hij zijn Mercedes slechts op de elfde plaats neer wist te zetten. Naast Russell gingen ook Kevin Magnussen, Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo en Lance Stroll niet door naar SQ3.

Plaatselijke held Guanyu Zhou, die zijn eerste thuisrace reed sinds zijn intrede in de Formule 1, wist op een tiende positie knap door te gaan naar het derde deel van de shoot-out, samen met Sauber-teamgenoot Valtteri Bottas op de zevende stek.

Lando Norris op pole voor de Sprint in China

In SQ3 kwam de regen met bakken naar beneden, waardoor de sessie een werkelijk spektakel werd. De ene na de andere coureur vloog van de baan, waarbij Norris zich verremde, Charles Leclerc in de muur stond en ook Max Verstappen een aantal grote fouten maakte. Het asfalt, waar overheen geverfd is, zorgde ervoor dat het bijna niet te doen was voor de coureurs, maar aan het einde van SQ3 was het uiteindelijk Lando Norris die de beste tijd neer wist te zetten.

De jonge Brit bleef oudgedienden Lewis Hamilton en Fernando Alonso voor, terwijl Max Verstappen niet verder kwam dan een vierde positie. Dit nadat hij een hele snelle ronde in het water zag vallen door een tripje door het gravel in bocht 16. De leider in het kampioenschap start de Sprint op de vierde plaats, met Sergio Pérez op de zesde positie.

c0vqowr1devc1

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties