F1 Nieuws

Helmut Marko over strijd Max Verstappen en Sergio Pérez: 'Dat heeft hij opgegeven'

Helmut Marko over strijd Max Verstappen en Sergio Pérez: 'Dat heeft hij opgegeven'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko over strijd Max Verstappen en Sergio Pérez: 'Dat heeft hij opgegeven'

Helmut Marko over strijd Max Verstappen en Sergio Pérez: 'Dat heeft hij opgegeven'
Red Bull Content Pool

Topadviseur van Red Bull Racing, Helmut Marko, kijkt tevreden terug op de eerste vijf races van dit seizoen. In zijn column voor SpeedWeek laat Marko zijn lichten schijnen over het team van Red Bull en beoordeelt hij individueel de prestaties van zijn coureurs.

Van de eerste vijf races van het seizoen, werden er vier gewonnen door Max Verstappen. Daarnaast finishte teamgenoot Pérez drie keer als tweede, dus staan beide Red Bull's op de eerste en tweede plek in het kampioenschap. Dat stelt Marko tevreden. "Vijf GP-weekenden, vijf verschillende circuits, vijf polepositions voor Max Verstappen, vier overwinningen. Op dit punt kunnen we redelijkerwijs zeggen dat we een auto hebben die snel is op elk type circuit", aldus een tevreden Marko.

Alleen in Australië had het topteam een uitglijder. Met een DNF voor Verstappen en een vijfde plaats voor Pérez, had Red Bull in Melbourne een slecht weekend, zag ook Marko. "We moeten erop wijzen dat de bandenslijtage in Melbourne ongewoon hoog was voor Red Bull-omstandigheden. Als het om de auto van ‘Checo’ Pérez gaat, weten we niet precies of de schade aan zijn auto hieraan heeft bijgedragen", laat Marko weten.

Marko looft eigen coureurs 

Marko is zeer te spreken over de prestaties van zijn eigen coureurs. De uitgesproken Oostenrijker ziet Verstappen, ondanks het feit dat hij al drie wereldtitels heeft, alleen maar beter worden. Daarnaast ziet hij Pérez keurig als tweede rijder de punten van anderen afsnoepen. "Max ligt op een strakke koers richting het succesvol verdedigen van zijn titel. Hij wordt steeds beter, ook al is dat na vorig seizoen moeilijk voor te stellen", zei Marko in zijn column. "Max is niet langer ongeduldig, maar streeft in plaats daarvan rustig en geconcentreerd twee doelen na: de auto zo mogelijk op pole zetten, maar de focus ligt vooral op de race. Deze combinatie, dit overzicht, gekoppeld aan uitstekend bandenmanagement, maken hem momenteel onverslaanbaar".

Daarnaast is Marko zeer te spreken over de prestaties van 'Checo' Pérez. De adviseur ziet dat Pérez gewoon zijn eigen races rijdt en niet meer zichzelf de druk op legt dat hij Verstappen moet verslaan. "Waar ik ook blij mee ben, is dat Sergio Pérez in dit eerste deel van het seizoen sterkere prestaties laat zien dan een jaar geleden. 'Checo' gaat niet meer de race in met de claim dat hij absoluut Max wil verslaan. Dat heeft hij opgegeven", aldus Marko.

Het lijkt erop dat Marko de rest van het seizoen achterover kan leunen. Momenteel staan Verstappen en Pérez op plek één en twee in het rijders-kampioenschap en ook bij de constructeurs, staat Red Bull een straatlengte voor op Ferrari.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties