F1 Nieuws

Helmut Marko slaat terug naar Lando Norris na opmerking over Max Verstappen: 'Vooral dat niet zeggen!'

Helmut Marko slaat terug naar Lando Norris na opmerking over Max Verstappen: 'Vooral dat niet zeggen!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko slaat terug naar Lando Norris na opmerking over Max Verstappen: 'Vooral dat niet zeggen!'

Helmut Marko slaat terug naar Lando Norris na opmerking over Max Verstappen: 'Vooral dat niet zeggen!'
Red Bull Content Pool

McLaren-coureur Lando Norris is bang dat de Formule 1 langzaamaan kijkers gaat verliezen door de dominantie van Max Verstappen. De Nederlander is op dit moment niet te stoppen en staat al jaren aan kop van het kampioenschap, waar de komende tijd geen verandering in lijkt te komen. Dat is volgens Norris geen goede ontwikkeling en hij vreest dan ook dat er fans op een gegeven moment weg zullen blijven van de races.

Daarnaast denkt de Brit, die overigens goede vrienden is met Verstappen, dat de kijkcijfers terug zullen hollen, nu er geen enkele concurrentie is voor Verstappen. Ook Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez kan niet in de buurt komen van Max, waardoor hij richting zijn vierde achtereenvolgende titel snelt. Volgens Norris is dit het resultaat als je één van de beste coureurs aller tijden in één van de beste auto's aller tijden plaatst.

"We zien nu meer dominantie dan ooit, dus het is nooit leuk om naar te kijken en de enige spannende races zijn die waar Max niet in zit. Als je ziet dat dezelfde coureur elke keer wint zonder gevecht, dan begint het natuurlijk te vervelen en dat is duidelijk. Je hebt één van de beste coureurs ooit in de F1, in een van de meest dominante auto's en dat is een dodelijke combinatie. Als Max er niet was en je had twee types Pérez, zou het niet zo zijn."

Lando Norris over de dominantie van Max Verstappen

Maar Red Bull-adviseur Helmut Marko is van mening dat Lando Norris hier een stapje te ver is gegaan. Misschien is het voor hem persoonlijk niet zo leuk dat Max dominant is, omdat dit betekent dat hij geen kans heeft om voor de overwinning te gaan, maar saai is het allerminst. Volgens Marko moet men waarderen wat Red Bull en Verstappen in het bijzonder op dit moment aan het presteren zijn. Daar hoort bewondering voor te zijn, geen geklaag.

"Het is ook helemaal niet saai", begint de Oostenrijker bij De Telegraaf. "In het skiën hebben wij vroeger mannen als Franz Klammer en Hermann Maier gehad, die heel veel wonnen. Als de prestaties van een sportman buitengewoon zijn, dan moet je dat accepteren en kunnen waarderen. En vooral niet zeggen dat het saai is. Het is de verdienste van Max."

Horner: dominantie Max niet voor altijd

Ook Red Bull-baas Christian Horner ziet Max Verstappen de afgelopen seizoenen een nieuw niveau aanraken als het gaat om dominante periodes. Nog nooit heeft iemand in zo'n korte tijd, zoveel races gewonnen als Verstappen nu aan het doen is, maar dat is geen garantie dat dit in de toekomst ook zo gaat zijn. Volgens Horner duurt een dominante periode namelijk niet voor altijd, dus moeten we er nu van genieten.

"Max is een speciaal talent. Hij verkeert in een fantastische vorm. En zoals dat voor elke coureur geldt: dit is niet voor de eeuwigheid. Hij geniet hiervan, maar er zijn geen garanties dat wij hem de komende seizoenen elk jaar zo’n auto kunnen bieden. Het gaat erom dat je doet wat je kan, wanneer je kan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties