F1 Nieuws

Helmut Marko vreest voor Max Verstappen: 'Dat kan een probleem worden'

Helmut Marko vreest voor Max Verstappen: 'Dat kan een probleem worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko vreest voor Max Verstappen: 'Dat kan een probleem worden'

Helmut Marko vreest voor Max Verstappen: 'Dat kan een probleem worden'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko denkt dat de winreeks van Max Verstappen in Singapore wel eens ten einde kan komen. Op het hobbelige stratencircuit verwacht Marko namelijk dat Ferrari-coureur Charles Leclerc goed uit de verf zal komen.

Vooralsnog heeft Red Bull dit seizoen alle races gewonnen. Als er naar de afgelopen 25 races wordt gekeken, dan heeft Red Bull er 24 gewonnen. Het is uitzonderlijk dat een constructeur zoveel races achter elkaar weet te winnen. Verstappen behaalde in Monza een nieuw record. De Nederlander wist namelijk als eerste coureur in de geschiedenis van de Formule 1 tien races achter elkaar te winnen. Daarmee gaat Verstappen voorbij aan de winreeks van oud-coureur en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel (9 races achter elkaar gewonnen in 2013).

Dat is het doel

Gezien de haast niet bestaande concurrentie is het goed voor te stellen dat men bij Red Bull de motivatie kwijtraakt voor de resterende acht races van dit seizoen. Volgens Marko is daar echter geen sprake van en wil men bij Red Bull alle races van dit seizoen winnen. "Als we in Singapore kunnen winnen, dan bestaat de kans dat we alle races winnen dit seizoen. Dat wordt ons doel nu. In het begin van dit seizoen was het niet realistisch om te denken dat we alle races konden winnen", begint Marko bij Motorsport.com.

Toch ziet Marko dat er zomaar een streep kan door dat doel tijdens de aankomende race in Singapore. "We hebben dit jaar overal een snelle auto gehad, dus waarom niet in Singapore? Ik moet echter zeggen dat Ferrari en Leclerc specialisten zijn op die baan. Als ze sneller zijn in de kwalificatie, dan kan dat een probleem worden tijdens de race. Je kunt namelijk niet zo goed inhalen in Singapore. Ik ben echter nog steeds optimistisch dat ons pakket overal goed is dit seizoen", aldus de oud-coureur.

In Singapore zal er dit seizoen een wijziging zijn in de lay-out van de baan. In de laatste sector is er namelijk een recht stuk in de plaats gekomen voor een bochtig gedeelte. Dat heeft te maken met werkzaamheden op de plek van de voormalig chicanes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties