F1 Nieuws

George Russell ziet 'gezonde' Formule 1 zonder Max Verstappen en Red Bull

George Russell ziet 'gezonde' Formule 1 zonder Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

George Russell ziet 'gezonde' Formule 1 zonder Max Verstappen en Red Bull

George Russell ziet 'gezonde' Formule 1 zonder Max Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur George Russell heeft zich uitgesproken over de dominantie van Max Verstappen en Red Bull in de Formule 1. Volgens de Brit is de sport momenteel op een 'gezonde' plek, maar zorgt de dominantie van Verstappen en Red Bull ervoor dat dit niet helemaal merkbaar is.

Verstappen wist dit seizoen twaalf van de veertien verreden races te winnen. Tijdens het afgelopen raceweekend op het circuit van Monza wist de Nederlander zijn tiende raceoverwinning achter elkaar te winnen. Daarmee heeft Verstappen een record in handen, aangezien het record voor de meeste achtereenvolgende raceoverwinning eerder op negen stond (Sebastian Vettel in 2013).

Verder kan de Nederlander dit seizoen ook nog de records voor de meeste overwinningen, meeste podiumplaatsen en hoogste aantal WK-punten in een seizoen behalen.

Saai

Vanwege het voorspelbare karakter van een Formule 1-weekend, zijn veel fans van mening dat er iets aan de dominantie van Verstappen en Red Bull moet worden gedaan. De voorsprong van Verstappen op de rest van het veld is immers zo groot dat geen enkel ander team er aan de pas weet te komen. Zelfs Sergio Pérez, die als enige coureur over hetzelfde materiaal als Verstappen beschikt, weet geen bedreiging te vormen voor Verstappen en zijn RB19.

Gezond?

Als voorzitter van de GPDA (coureursvakbond) werd Russell gevraagd naar de huidige dominantie van Verstappen en de impact daarvan op de Formule 1. De sport is immers overal ter wereld geëxplodeerd als het gaat om kijkcijfers en nieuwe fans. De sport maakt nog steeds een grote groei door. Zou de dominantie van Verstappen die groei kunnen afstoppen?

"Ik denk dat de Formule 1 er over het algemeen goed voor staat. Als Red Bull in de afgelopen twaalf maanden niet zo dominant was geweest, dan hadden we spannende en actievolle gevechten vooraan het veld gezien. Daar staan we nu in het gevecht om de tweede plaats. De Formule 1 is op een gezonde plek", aldus Russell in gesprek met Racefans.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties