F1 Nieuws

Max Verstappen ziet oud-teamgenoot naar voren komen: 'Geweldig om te zien'

Max Verstappen ziet oud-teamgenoot naar voren komen: 'Geweldig om te zien'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen ziet oud-teamgenoot naar voren komen: 'Geweldig om te zien'

Max Verstappen ziet oud-teamgenoot naar voren komen: 'Geweldig om te zien'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen is blij dat zijn voormalig teamgenoot Alexander Albon momenteel goed presteert bij het team van Williams. Volgens de Nederlander is het mooi om te zien dat er andere teams en coureurs goede prestaties weten neer te zetten.

Verstappen en Albon reden tussen de tweede seizoenshelft van 2019 en het einde van 2020 samen bij Red Bull. In hun tijd bij de Oostenrijkse formatie wist Verstappen drie races te winnen, terwijl Albon twee keer op het podium wist te eindigen. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk is 2020 kwam de Thais-Britse coureur erg dicht in de buurt van de overwinning, maar uiteindelijk zorgde Lewis Hamilton ervoor dat Albons race in tranen eindigde.

Goed om te zien

Na zijn avontuur bij Red Bull werd Albon in 2022 opgepikt door Williams. Daar verving hij de naar Mercedes vertrokken George Russell. Inmiddels heeft Albon ervoor gezorgd dat het eerst zo kwakkelende Williams regelmatig in de punten weet te eindigen. Het team uit Grove staat hierdoor zevende in het constructeurskampioenschap. Een geweldig iets om te zien, zo meent Verstappen.

"Het is geweldig voor de sport om te zien dat teams naar voren weten te komen en zich kunnen ontwikkelen. Ik ben ook heel blij voor Alex zelf. Hij is een geweldige kerel en was vroeger mijn teamgenoot. We hadden samen altijd een mooie tijd en ik ben blij voor hem dat hij zo goed presteert en een competitieve auto onder zich heeft."

Vertrouwen

Net zoals Verstappen vindt ook voormalig Williams-coureur Russell het mooi om te zien hoe Albon zich in de middelmatige Williams-bolide naar voren weet te knokken. "Het laat zien hoe vertrouwen je prestaties kan beïnvloeden. Williams maakt momenteel een hele goede ontwikkeling door en ik denk dat James Vowles daar een flink aandeel in heeft. Hij is dé man die Williams nodig heeft."

Russell hoopt dan ook dat Williams in de toekomst vooraan het veld mee kan komen. "Het is geweldig om te zien dat niet alleen topteams mee kunnen komen vooraan het veld. Dat willen we zien in de Formule 1."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties