F1 Nieuws

Helmut Marko ziet gevaar voor Red Bull en Max Verstappen: 'Dat baart me zorgen'

Helmut Marko ziet gevaar voor Red Bull en Max Verstappen: 'Dat baart me zorgen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko ziet gevaar voor Red Bull en Max Verstappen: 'Dat baart me zorgen'

Helmut Marko ziet gevaar voor Red Bull en Max Verstappen: 'Dat baart me zorgen'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko heeft momenteel slapeloze nachten in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. De Oostenrijker denkt namelijk dat Ferrari sterk uit de startblokken zal komen in de stadstaat. Mocht dat echter niet gebeuren, dan kan Marko weer rustig slapen.

Max Verstappen en Sergio Pérez wisten dit seizoen alle races op hun naam te schrijven. Van de veertien verreden races won Verstappen er twaalf, terwijl Pérez er in Jeddah en Bakoe met de overwinning vandoor wist te gaan. Hierdoor staat Red Bull ver voor in het constructeurskampioenschap en stevent Verstappen met gemak af op zijn derde achtereenvolgende wereldtitel. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull in Singapore, aangezien de RB19 van Verstappen en Pérez dit seizoen op ieder type circuit goed uit de verf kwam.

Twijfel

Toch denkt Marko daar anders over. De Oostenrijkse oud-coureur denkt namelijk dat Ferrari, tegen alle verwachtingen in, goed voor de dag zal komen op het stratencircuit van Marina Bay. "Er kan hier van alles gebeuren. Verstappen heeft deze race nog nooit gewonnen en afgelopen seizoen hadden we een flinke miscommunicatie in de kwalificatie. Onze race was toen klaar, maar gelukkig wist Pérez er met de winst vandoor te gaan", zegt Marko in gesprek met F1-Insider.

Naast de miscommunicatie van afgelopen seizoen spelen ook de wijziging van de lay-out van het circuit en de beide Ferrari-coureurs mee in het achterhoofd van Marko. "De bochten zestien tot en met negentien zijn veranderd voor dit jaar. Hierdoor wordt het circuit nog onvoorspelbaarder en sneller. Wat me echter het meeste zorgen baart, zijn de beide Ferrari-coureurs. Op Monza waren ze ook al heel snel."

Pérez-uitspraken?

Naast de hernieuwde lay-out en de beide Ferrari-rijders, moet Marko zich wellicht ook zorgen maken over kritische vragen van de pers. Onlangs deed Marko namelijk opmerkelijke uitspraken over de nationaliteit van Pérez in combinatie met zijn prestaties op de baan. Volgens Marko kan Pérez zich namelijk niet voor langere tijd focussen vanwege zijn "Zuid-Amerikaanse" houding en zijn zijn titelaspiraties voor dit seizoen daarom als water voor de zon verdwenen.

Gevraagd naar deze uitspraken geeft Marko aan niet te zullen antwoorden op mogelijke vragen over het voorval. "Als men me daar vragen over gaat stellen, dan ga ik niet reageren. Ik zal enkel en alleen antwoord geven op vragen die over onze sportieve prestaties gaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties