F1 Nieuws

Verstappen krijgt advies na touché met Russell: 'Leer van Lewis Hamilton'

Verstappen krijgt advies na touché met Russell: 'Leer van Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Verstappen krijgt advies na touché met Russell: 'Leer van Lewis Hamilton'

Verstappen krijgt advies na touché met Russell: 'Leer van Lewis Hamilton'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen en George Russell kwamen elkaar tegen tijdens de Sprint in Azerbeidzjan, waarbij laatstgenoemde zijn voorvleugel in de sidepod van Verstappen plaatste. Hierdoor ontstond er een groot gat in de Red Bull RB19 en kon de Nederlander niet aanvallen bij Sergio Pérez en Charles Leclerc.

Na de Sprint was Max Verstappen nog altijd woedend op de actie van George Russell en besloot hij de Mercedes-coureur te confronteren in de pitlane. Daar ontstond een verhitte discussie, waarbij Verstappen zijn concurrent een 'klootzak' noemde.

Op zondag was de tweevoudig wereldkampioen alweer helemaal gekalmeerd en had ook George Russell het incident achter zich gelaten, maar bij Sky Sports was men er nog niet klaar mee. Volgens Anthony Davidson moet dit een les zijn voor Verstappen.

De analist van Sky Sports is van mening dat de Nederlander veel kan leren van Lewis Hamilton. De Brit reed in het verleden in dominante bolides en deed het vaak rustig aan als iemand hem aanviel, omdat hij alleen maar kon verliezen in dat soort situaties.

"Max heeft vele jaren gereden in auto's die niet dominant waren. Hij zat toen juist in de situatie dat hij alle risico's kon nemen en moest vechten tegen de dominante auto van Mercedes. Hij gooide zijn auto dan aan de binnenkant, omdat dat zijn enige manier was om races te winnen. Maar dat lijkt hij nog steeds te doen...", begint Davidson op Sky F1.

Leren van Hamilton

Om in de toekomst dit soort situaties te voorkomen moet Verstappen meer kijken naar hoe Lewis Hamilton tussen 2014 en 2020 racete. Dat is het advies van Davidson aan de Nederlander.

"Max had geen enkele reden om zo hard met Russell te vechten in de Sprint. Hij kan daarin beter worden en dat is een beangstigende gedachte voor de concurrenten, omdat hij al zo goed is. Maar hij moet hiervan leren. Hij moet kijken naar hoe Lewis dat deed. Hij gaf soms zijn positie op, omdat hij wist dat hij de auto had om die plek later weer terug te winnen. Hij moet het grotere plaatje zien", aldus de voormalig Mercedes-testcoureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties