F1 Nieuws

Russell geeft Max Verstappen trap na: 'Dat deed hij niet...'

Russell geeft Max Verstappen trap na: 'Dat deed hij niet...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Russell geeft Max Verstappen trap na: 'Dat deed hij niet...'

Russell geeft Max Verstappen trap na: 'Dat deed hij niet...'
Red Bull Content Pool

Mercedes-coureur George Russell is nog altijd van mening dat Max Verstappen schuldig was aan het incident in de openingsronde van de Sprint in Azerbeidzjan. Volgens de Brit had de tweevoudig wereldkampioen moeten inzien dat hij de bocht verloren had.

Verstappen en Russell gingen in de eerste ronde van de Sprint zij-aan-zij door de eerste drie bochten heen, waarbij er tweemaal contact was tussen de Red Bull- en Mercedes-coureur. In bocht twee beukte Russell zijn voorvleugel in de sidepod van Verstappen, waardoor er een groot gat ontstond in de auto van de Limburger.

Na de Sprint confronteerde Verstappen hem hier mee en ook Russell liet even later van zich horen, maar het laatste woordje is er nog niet over gezegd. De winnaar van de GP van Brazilië in 2022 laat nu namelijk weten dat Verstappen zelf toch écht schuldig is aan de opgelopen schade.

Als hij door Motorsport.com gevraagd wordt of hij Max Verstappen langer achter zich kon houden tijdens de Sprint, geeft Russell een duidelijk antwoord: "Max was niet mijn gevecht in die positie. Ik wist dat hij met zijn auto mij uiteindelijk in zou halen. Je moet dus je gevechten goed uitzoeken en dat deed ik tijdens die herstart. Hij deed dat duidelijk niet bij de start", aldus Russell.

Ook incident met Stroll niet zijn schuld

Naast het incident met Max Verstappen had Russell het ook aan de stok met Lance Stroll in Azerbeidzjan. Tijdens de hoofdrace in Bakoe ging de Brit vlak voor het inrijden van de pitstraat voorbij aan Stroll, wat ook even werd onderzocht door de stewards. Maar als het aan Russell ligt, hoefde er maar één persoon onderzocht te worden... En dat was Stroll!

"Ik wist hem voorbij te gaan bij het inrijden van de pitsstraat. Wat hij deed was in mijn ogen tegen de regels." Russell meent dat Stroll met opzet langzamer ging rijden om zo te kunnen 'double stacken' met Fernando Alonso. "Het gaf mij dan ook veel voldoening om voor hem te komen", aldus de Mercedes-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties