F1 Nieuws

Max Verstappen maakt sprintformat met de grond gelijk

Max Verstappen maakt sprintformat met de grond gelijk
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen maakt sprintformat met de grond gelijk

Max Verstappen maakt sprintformat met de grond gelijk
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen was op voorhand al geen fan van het nieuwe sprintweekendformat, maar de sprintrace van gistermiddag heeft ervoor gezorgd dat de Nederlander de verkorte race liever kwijt dan rijk is. Volgens Verstappen heeft de sprintrace namelijk niets meer met racen te maken.

Voor de sprintrace kwalificeerde Verstappen zich op P3 met voor zich teamgenoot Sergio Pérez en Ferrari-coureur Charles Leclerc. Bij de start van de wedstrijd kon Verstappen echter niet vooruit kijken, aangezien hij te maken kreeg met de Mercedes-bolide van George Russell. In bocht twee raakten de beide heren elkaar met grote schade aan de zijkant van Verstappens bolide tot gevolg. Na de aanvaring verloor Verstappen zijn derde stek aan Russell.

Na de race beklaagde Verstappen zich bij Russell. De Limburger was van mening dat Russell hem niet genoeg ruimte liet aan de buitenkant. De Brit was zich daarentegen van geen kwaad bewust en stelde dat Verstappen te veel risico nam in de eerste ronde van de race. Uiteindelijk wist Verstappen als derde over de streep te komen.

Gokken in Las Vegas

De aanvaring met Russell laat volgens Verstappen des te meer zien dat de sprintrace hetzelfde is als gokken. "Ik denk dat dit niets met racen te maken heeft", begon Verstappen na afloop van de race. "Het lijkt op gokken, ik denk zelfs dat ik meer geluk heb als ik ga gokken in Las Vegas."

Verstappen onderkent het feit dat entertainment belangrijk is voor de sport, maar denkt dat een sprintformat daar niet voor gaat zorgen. "Ik hou van racen, maar dit is meer voor de show. Natuurlijk is entertainment belangrijk, maar het is veel beter entertainment als auto's elkaar beter kunnen volgen. Het lijkt een beetje alsof je 3-0 voor staat bij een voetbalwedstrijd en er opeens wordt gezegd dat de score terug naar 0-0 gaat", aldus Verstappen.

Schrap het maar

Volgens Verstappen kan het huidige sprintformat daarom het beste worden afgeschaft. "Schrap het maar helemaal. Ik denk dat het belangrijk is om vast te houden aan wat we hadden, om ervoor te zorgen dat elk team kans heeft op de overwinning. Dat moet het streven zijn in plaats van het creëren van kunstmatige spanning en sensatie", gaat Verstappen verder, die zegt dat hij zich begon te vervelen tijdens de sprintrace van zaterdag.

"Ik begon me te vervelen tijdens de sprintrace. Ik heb het liefste één kwalificatie waarin je alles op alles moet zetten. Op vrijdag genoot ik daarvan, maar de volgende dag moest ik het weer doen. Ik dacht bij mezelf, 'daar gaan we weer', ik geniet dan ook niet van het huidige format", besluit de Nederlander, die later vandaag om 13:00 vanaf P2 begint aan de GP van Azerbeidzjan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties