F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Singapore

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Singapore
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Singapore

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Singapore
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Singapore verreden. Op het stratencircuit kan Max Verstappen zijn elfde overwinning op rij claimen, maar er lijken genoeg kapers op de kust te zijn. Het circuit in de stadstaat heeft namelijk een andere lay-out voor de aankomende editie dan voorheen.

De Grand Prix van Singapore maakt al sinds 2008 deel uit van de Formule 1-kalender. Het circuit van iets meer dan 4900 meter in de stadstaat is bijzonder vanwege een aantal dingen. Zo wordt er net zoals bij vijf andere races (Bahrein, Qatar, Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi) in het donker geracet, maar is het ook de race waar er sinds de inaugurele GP in 2008 ieder jaar een safety car-situatie is geweest. Sinds 2008 heeft het circuit in Singapore 23 keer de safety car naar buiten zien rijden.

Nieuwe lay-out

Dit jaar is de Grand Prix van Singapore ietwat anders ingericht. In de laatste sector zijn de bochten zestien, zeventien, achttien en negentien namelijk verdwenen. Daarvoor in de plaats is een recht stuk gekomen wat hoogstwaarschijnlijk voor een nieuwe inhaalmogelijkheid zal zorgen. Dat is echter niet waarom er een nieuw recht stuk is bijgekomen in Marina Bay.

Op de plek van de bochten zestien tot en met negentien wordt er namelijk gewerkt. Hierdoor kon de Formule 1 dit seizoen geen gebruik maken van de fameuze laatste, bochtige sector en moest er dus naar een alternatief worden gezocht.

Tijdschema

Er is dus genoeg om naar uit te kijken tijdens de aankomende race in Singapore. Het is namelijk goed mogelijk dat er vanwege de nieuwe lay-out en de nieuwe FIA-regelgeving omtrent flexibele onderdelen een nieuwe pikorde ontstaat. Wil je daarom nou niets missen van alle actie in Singapore, sla het tijdschema van hieronder dan goed op!

Bekijk hieronder het tijdschema voor de Grand Prix van Singapore (Nederlandse tijd):

15 september
Vrije training 1 11:30 - 12:30
Vrije training 2 15:00 - 16:00
16 september
Vrije training 3 11:30 - 12:30
Kwalificatie 15:00 - 16:00
17 september
Race 14:00 - 16:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties