F1 Nieuws

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Las Vegas

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Las Vegas

Het dreigende weerbericht voor de Grand Prix van Las Vegas
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Las Vegas voor het eerst sinds 1982 verreden. De race zal voor het nodige spektakel zorgen, maar het is goed mogelijk dat de lage temperaturen in combinatie met verraderlijke temperaturen voor nog meer sensatie zullen zorgen.

Het moet het paradepaardje van de Formule 1 in de Verenigde Staten worden: de Grand Prix van Las Vegas. Er zijn enkele honderden miljoenen uitgetrokken door de Formule 1 om de race in de gokstad tot een succes te maken. De vooruitzichten zien er echter niet rooskleurig uit.

Zo blijkt dat, anders dan tijdens andere raceweekenden dit seizoen, nog niet alle kaarten zijn verkocht. Om lege tribunes te voorkomen hebben ticketaanbieders de prijzen daarom verlaagd tot wel 50% van de oorspronkelijke prijs. Nog altijd zijn de tickets dan echter vrij prijzig en betalen fans voor een weekendticket tot over de duizend dollar per persoon.

Kritiek

De Formule 1-organisatie en Liberty Media (eigenaar van de Formule 1) zijn lovend over de aanstaande Grand Prix van Las Vegas. Niet iedereen is echter zo 'hyped' voor het evenement. Zo zijn fans niet blij met de torenhoge ticketprijzen en zijn inwoners van Las Vegas niet te spreken over de Formule 1-race.

Door de race is het centrum van Las Vegas namelijk flink onder handen genomen. Bomen werden gekapt, automobilisten moesten omrijden en toeristische attracties waren onbereikbaar door werkzaamheden aan het Las Vegas Strip Circuit.

Naast fans en inwoners zijn er ook enkele Formule 1-prominenten niet te spreken over de race in Las Vegas. Zo is de race volgens Max Verstappen enkel toegevoegd aan de kalender vanwege financiële redenen, maar voegt de wedstrijd verder niet veel toe.

Veel vraagtekens

Er is dus een hoop kritiek op de race, kritiek die wellicht alleen maar meer wordt in de aanloop naar het raceweekend. Door de lage temperaturen en het pas gelegde asfalt lijkt er namelijk erg weinig grip te zijn tijdens het raceweekend. Coureurs kunnen hun banden daarnaast ook niet echt opwarmen, omdat er maar weinig échte bochten zijn op het circuit en dus is het vooruitzicht van figuurlijk op ijs rijdende coureurs zeer aannemelijk.

Weerbericht

Het vooruitzicht van mogelijke regen helpt daar bij mee. Mocht het immers regenen, dan wordt alle rubber die de coureurs hebben neergelegd weggespoeld en is dus ook alle grip weg. Volgens Weerplaza.nl is het namelijk goed mogelijk dat er gedurende het weekend regendruppels vallen.

Zo wordt er op donderdag tijdens de eerste en tweede vrije training 80% regen verwacht met een temperatuur van slechts elf graden Celsius in de avond (de sessies worden in de avond en middernacht verreden in Las Vegas).

Op vrijdag wordt er tijdens de derde vrije training en kwalificatie 0% kans op regen voorspeld en opnieuw elf graden Celsius in de avond. Op de dag van de race zelf, zaterdag, wordt er 35% kans op regen voorspeld met een temperatuur van elf graden Celsius in de avond.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties