F1 Nieuws

Max Verstappen onzeker over GP van Las Vegas: 'Dat is niet geweldig voor ons'

Max Verstappen onzeker over GP van Las Vegas: 'Dat is niet geweldig voor ons'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onzeker over GP van Las Vegas: 'Dat is niet geweldig voor ons'

Max Verstappen onzeker over GP van Las Vegas: 'Dat is niet geweldig voor ons'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft laten weten niet echt uit te kijken naar de Grand Prix van Las Vegas. De race in de gokstad moet een groot spektakel worden voor de Formule 1, maar de coureurs, teams, fans en inwoners lijken er niet echt op te zitten wachten.

Op het Las Vegas Strip Circuit wordt er komend weekend voor de eerste keer sinds 1982 weer een Formule 1-race verreden in de wereldberoemde gokstad. Anders dan het voormalige circuit, dat op de parkeerplaats van het Caesars Palace Las Vegas Hotel lag, wordt er nu langs alle bezienswaardigheden gereden door de coureurs.

Over het 6.201 kilometer lange circuit komen de coureurs onder andere langs de 'Sphere'. Dat is een grote bol vol lampjes waarin er concerten of films kunnen worden afgespeeld. Vervolgens maken de coureurs een flauwe bocht naar de wereldberoemde Las Vegas Boulevard, beter bekend als de 'Strip'.

Wat volgt is een recht stuk van maar liefst 1,7 kilometer lang. Het is een gegeven dat er hier hoge topsnelheden worden behaald. Ook zouden coureurs elkaar met het slipstream- én DRS-effect meerdere keren kunnen inhalen op hetzelfde rechte stuk.

Voor het laatste gedeelte van het circuit is er een kleine chicane die de coureurs naar het start/finish-gedeelte brengt. In Las Vegas worden er 50 rondes verreden. De race zelf is een vroegertje, want in Nederland wordt de wedstrijd om 07:00 uur uitgezonden.

Verstappen niet onder de indruk

De Formule 1-organisatie zelf kijkt dus erg uit naar de race in Nevada, maar Verstappen houdt er een hele andere zienswijze op na. De 26-jarige Limburger wil namelijk het liefst zo snel mogelijk vertrekken uit de stad als de race voorbij is.

"Ten eerste zijn we hier volgens mij meer voor de show dan voor het racen. Kijk maar naar de lay-out van het circuit. Daar houd ik dus niet zo van. Ik wil gewoon mijn ding doen en dan zo snel mogelijk weer vertrekken", zegt Verstappen in gesprek met Motorsport.com.

De race in Las Vegas is volgens Verstappen niet te vergelijken met de Grand Prix van Monaco. "Monaco heeft geschiedenis en het is natuurlijk ook de plek zelf. Iedereen wil tenminste één keer in Monaco zijn geweest. Je kan het eigenlijk niet vergelijken."

Moeilijkheden

Vervolgens wordt Verstappen gevraagd over de lay-out van de baan zelf. Is Las Vegas namelijk een waardige toevoeging op de Formule 1-kalender? "Qua racen misschien niet, maar misschien wel qua partners en het hele gebeuren eromheen, maar daar houd ik me niet zo mee bezig."

De baan zelf is immers een eitje volgens Verstappen. "De lay-out van de baan is vrij simpel, makkelijk om te leren. Het circuit is best interessant met een aantal gecombineerde bochten waardoor het niet makkelijk zal zijn met blokkerende banden. Dat is niet geweldig voor ons, maar dat is oké."

Verstappen denkt dat bandenslijtage ook een ding gaat worden in Las Vegas. Het asfalt is immers net nieuw en het is niet bekend hoe de ruwheid precies is. "Nog een ander ding zal de ruwheid en de hobbels van het asfalt zijn. Hoe hebben ze daaraan gewerkt?"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties