F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Abu Dhabi

Het tijdschema voor de Grand Prix van Abu Dhabi
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het tijdschema voor de Grand Prix van Abu Dhabi

Het tijdschema voor de Grand Prix van Abu Dhabi
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt het laatste raceweekend van het 2023-seizoen afgewerkt in Abu Dhabi. Anders dan in de afgelopen paar raceweekenden, wordt er in Abu Dhabi op de 'gebruikelijke' tijden geracet.

Dat het 2023-seizoen aankomend weekend ten einde komt, zal voor veel fans een opluchting zijn. Max Verstappen en Red Bull hebben het seizoen namelijk gedomineerd en wisten ook de afgelopen Grand Prix van Las Vegas te winnen.

Er lijkt geen maar geen maat te staan op de formatie uit het Britse Milton Keynes, maar vele fans hebben de hoop dat teams als McLaren, Ferrari en Mercedes in 2024 een echte uitdaging kunnen vormen voor Verstappen en Red Bull.

Tijd in de windtunnel

Voorlopig is het echter moeilijk om daar dergelijke uitspraken over te doen. Wat wel zo is, is dat Red Bull vanwege het winnen van de constructeurstitel de minste tijd in de windtunnel heeft van alle teams. Teams als McLaren, Ferrari en Mercedes hebben daarentegen significant meer tijd om hun bolides voor komend seizoen te ontwikkelen in de windtunnel.

Echter, ook dit seizoen heeft Red Bull minder tijd in de windtunnel gehad en alsnog werden 20 van de 21 verreden races gewonnen door een Red Bull-coureur. De concurrentie zal dus van goede huizen moeten komen om komend seizoen wél de strijd aan te kunnen gaan met Red Bull.

Tijdschema

Op het Yas Marina Circuit wordt er aanstaande vrijdag om 10:30 uur de eerste vrije training verreden. Later die dag wordt om 14:00 uur de tweede vrije training afgewerkt. Op zaterdag begint de actie om 11:30 uur met de derde en laatste vrije training van het weekend. Om 15:00 uur is het dan tijd voor de kwalificatie. Op zondag gaat de Grand Prix van Abu Dhabi om 14:00 uur van start.

Bekijk het gehele tijdschema hieronder:

Vrijdag 24 november
Vrije training 1 10:30 - 11:30
Vrije training 2 14:00 - 15:00
Zaterdag 25 november
Vrije training 3 11:30 - 12:30
Kwalificatie 15:00 - 16:00
Zondag 26 november
Race 14:00 - 16:00

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties