F1 Nieuws

Toto Wolff wijst schuldige aan na incident Verstappen en Russell

Toto Wolff wijst schuldige aan na incident Verstappen en Russell
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff wijst schuldige aan na incident Verstappen en Russell

Toto Wolff wijst schuldige aan na incident Verstappen en Russell
LAT Images/BSR Agency

De Grand Prix van Las Vegas was een waar spektakelstuk. Hoewel Max Verstappen wederom wist te winnen, moest hij er dit keer veel harder voor werken dan in de andere races dit seizoen. Daarbij kwam de Nederlander ook een aantal keer in de drukte terecht.

In de eerste bocht ging Max Verstappen iets te diep en verloor hij de grip in de voorbanden, waardoor hij wijd ging en Charles Leclerc ook van de baan duwde. De stewards besloten de Red Bull-coureur hier een vijf seconden straf voor te geven, wat hij in eerste instantie niet begreep, maar toen de adrenaline eenmaal gezakt was moest ook Verstappen toegeven dat deze straf volledig terecht was.

Maar dat was niet het enige incident van Verstappen deze race. Door die vijf seconden straf viel hij na zijn eerste pitstop terug achter George Russell, met wie hij een geschiedenis heeft. Tijdens de Sprint in Azerbeidzjan eerder dit jaar kwamen de twee elkaar al tegen, wat resulteerde in een touché en een fikse discussie achteraf. Ook dit keer raakten de Mercedes- en Red Bull-coureur elkaar.

Wolff wijst schuldige aan

En die touché was volgens Mercedes-baas Toto Wolff maar de schuld van één persoon: George Russell. Zijn coureur zat simpelweg te slapen bij het ingaan van bocht 12, waardoor hij Verstappen nooit heeft gezien en gewoon instuurde. Dit zorgde voor schade aan zijn auto en een gemiste kans op een podium.

"De race vat ons seizoen echt samen. In de vrije lucht hadden we het tempo van de mannen vooraan, maar Lewis had twee ongelukken. Niet zijn fout, maar hij had echt snelheid toen hij in vrije lucht reed was. Voor het incident van George moeten we hem de schuld geven. Hij stuurde daar in, terwijl Max al voor lag en dat kostte ons natuurlijk terrein", zegt Wolff bij ServusTV.

Ook George Russell zelf vindt dat hij de schuldige partij is in dat incident. De Brit erkent dat hij Verstappen ruimte had moeten geven, maar dat hij de wereldkampioen niet gezien heeft.

"Bij dat incident heb ik Max niet eens gezien. Het is ook geen bocht waar je normaal een inhaalactie verwacht, dus ik stuurde gewoon in zonder te kijken. Dat is absoluut mijn fout", is Russell schuldbewust.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties