F1 Nieuws

Sergio Pérez in de put na 'verdrietigste dag' in zijn carrière

Sergio Pérez in de put na 'verdrietigste dag' in zijn carrière
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez in de put na 'verdrietigste dag' in zijn carrière

Sergio Pérez in de put na 'verdrietigste dag' in zijn carrière
Red Bull Content Pool

Het had zó mooi kunnen zijn, als het was gelukt. Sergio Pérez startte de Grand Prix van Mexico vanaf de vijfde positie, maar probeerde in bocht 1 de koppositie van Charles Leclerc over te nemen, door een inhaalactie te wagen aan de buitenkant.

Max Verstappen wist dit wel voor elkaar te boksen tijdens de GP van Mexico in 2021, waarbij hij zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas inhaalde bij de start, maar bij Pérez liep het iets minder positief af. De Mexicaan kwam met Charles Leclerc in contact, waardoor zijn Red Bull te veel schade opgelopen had en hij de race al na de eerste ronde moest verlaten.

In de garage zat de thuiscoureur vol ongeloof in zijn auto voor zich uit te staren. Checo had de tranen in zijn ogen staan, nadat hij net de grootste teleurstelling uit zijn Formule 1-carrière te verwerken had gehad. Ook na de race was Pérez nog altijd verdrietig, zo liet hij aan Speedcafe weten.

Als zij Pérez vragen of dit zijn verdrietigste dag uit zijn carrière was, moet de Mexicaan toegeven dat het inderdaad bij één van zijn ergste dagen hoort.

"Het staat zeker hoog op dat lijstje. Ik heb een aantal trieste momenten gehad in mijn carrière, maar dit is zeker, als race, de meest trieste, vanwege het eindresultaat", begint Pérez, die het ook snel weer kan relativeren. Hij geeft aan dat hij trots is op zichzelf.

"Maar uiteindelijk is dit gewoon racen. Ik ga heel verdrietig naar huis, maar ik ben ook heel trots op mijn team, op mezelf. We hebben alles gegeven. Ik wist dat een podium vandaag niet genoeg was voor mij. Ik wilde echt verder gaan en toen ik het gat zag, ging ik ervoor."

Pérez was kanloos

Voor Pérez was het duidelijk: hij moest het risico nemen en laat remmen, zodat hij de kans had om op de eerste plek te komen. Toen hij de actie eenmaal had ingezet, zag hij dat er eigenlijk geen ruimte was voor drie auto's in bocht 1, maar toen was hij al kansloos. Hij had geen tijd meer om te reageren.

"Als je eenmaal met die snelheden in de remzone bent, ben je gewoon te laat, maar de ruimte was er duidelijk, maar met deze brede auto's loopt het niet goed af met drie auto's in bocht 1", gaat Pérez verder.

"Maar je besluit het risico te nemen. Ik besloot het te nemen en ik betaalde daar de prijs voor."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties