F1 Nieuws

Het verrassende weerbericht voor de Grand Prix van Italië

Het verrassende weerbericht voor de Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het verrassende weerbericht voor de Grand Prix van Italië

Het verrassende weerbericht voor de Grand Prix van Italië
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Italië verreden en het ziet ernaar uit dat de Formule 1-grid wordt getrakteerd op een bijzonder fenomeen: een droog raceweekend. Sinds de Grand Prix van Miami heeft de Formule 1 namelijk geen raceweekend gehad zonder minstens een verregende sessie.

Op de Noord-Italiaanse Temple of Speed wordt het veertiende raceweekend van het 2023-seizoen afgewerkt. Eigenlijk zou in Monza de vijftiende ronde van het Formule 1-kampioenschap worden afgewerkt, maar doordat de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola vanwege overstromingen en aardverschuivingen werd gecanceld, wordt er in Monza voor de veertiende keer dit seizoen een race verreden.

Record verbreken?

Bij die race in Monza is het goed mogelijk dat Max Verstappen opnieuw een record verbreekt. De 25-jarige Limburger kan namelijk het record voor de meeste achtereenvolgende raceoverwinningen verbreken. Momenteel staat Verstappen op gelijke hoogte met oud-coureur en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel met negen achtereenvolgende overwinningen.

Gezien de snelheid van de RB19 op de rechte stukken en de karakteristieken van Monza - lange rechte stukken met harde remzones - kan Verstappen goede zaken doen om zich het indrukwekkende record nog meer eigen te maken.

Tij keren voor Ferrari?

Waar Verstappen opnieuw een overwinning kan bijschrijven in Monza en dus zijn record verder kan uitbreiden, is het voor Ferrari belangrijk om goede zaken te doen in Monza. De SF23 kende in de Noord-Hollandse duinen van Zandvoort een lastig weekend. Zowel Carlos Sainz als Charles Leclerc klaagden immers over de boordradio over zowel onder- als overstuur tegelijkertijd.

Op het circuit van Monza moet de bolide van het Italiaanse team echter beter uit de verf komen. Op circuits met lange remzones en hoge snelheden is de SF23 namelijk, net zoals de RB19, vooralsnog goed uit de verf gekomen.

Wat doet het weer?

Anders dan het merendeel van de andere raceweekend dit seizoen lijkt er in Monza een volledig droog raceweekend aan te komen. Het doorgaans zeer betrouwbare Weather.com weet namelijk te melden dat de kans op neerslag het gehele weekend niet hoger dan 24% ligt. Verder schijnt er in Monza overwegend de zon, maar wordt dit afgewisseld met bewolking.

Het tijdschema voor de Grand Prix van Italië is via deze link te bekijken.

Het gehele weerbericht ziet er als volgt uit:

Vrijdag 1 september 27 graden Celsius
24% kans op neerslag
Zaterdag 2 september 27 graden Celsius
24% kans op neerslag
Zondag 3 september 28 graden Celsius
17% kans op neerslag

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties