F1 Nieuws

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco?

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco?
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco?

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco?
Red Bull Content Pool

Later vandaag zal kampioenschapsleider Max Verstappen vanaf pole position beginnen aan de 69e Grand Prix van Monaco. De Nederlander kan vandaag goede zaken doen in het kampioenschap, aangezien Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez vanaf P20 aan de wedstrijd moet beginnen.

Dat Verstappen gisteren pole position wist te trainen in de smalle straten van Monte Carlo was zeker geen gegeven. De Nederlander kende namelijk twee moeilijke trainingen waarin hij zoekende was naar de juiste balans voor zijn RB19. Wel moet gezegd worden dat de tweede vrije training een stuk soepeler verliep dan de eerste vrije training. In VT1 klaagde de Limburger immers veel over de bodemplaat van zijn bolide. In de tweede vrije training was Verstappen hier niet meer over te horen.

Sterke kwalificatie

Van zijn moeilijkheden op vrijdag was gisteren niets meer te zien. In de derde vrije training toonde Verstappen zich immers van zijn beste kant en sloot hij het laatste oefenmoment van het weekend als snelste af. Zijn goede vorm van vrije training 3 zette hij voort naar de kwalificatie. Daar maakte de kampioenschapsleider korte metten met de concurrentie in Q1 en Q2. In het laatste deel van de kwalificatie (Q3) kreeg de Nederlander echter hevige concurrentie van onder meer Aston Martin-coureur Fernando Alonso, de beide Ferrari's en Alpine-coureur Esteban Ocon.

Uiteindelijk trok Verstappen aan het langste eind en kwam hij in 1:11.365 over de streep. Hiermee was de 25-jarige coureur verzekerd van de uiterst belangrijke pole position in Monaco.

Hoe laat begint de race?

Maar hoe laat gaat Verstappen van start vanaf pole position? De race in de straten van Monte Carlo begint om 15:00 uur Nederlandse tijd. Vanaf dan zullen de coureurs 78 rondes afleggen en ruim 260 kilometer verrijden. Het is mogelijk dat de race onder natte omstandigheden zal worden verreden, aangezien er voor en tijdens de race kans op neerslag is.

De race is te volgen bij Viaplay of in de F1 TV-app.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties