F1 Nieuws

Honda door meerdere F1-teams benaderd voor motordeal

Honda door meerdere F1-teams benaderd voor motordeal
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Honda door meerdere F1-teams benaderd voor motordeal

Honda door meerdere F1-teams benaderd voor motordeal
Red Bull Content Pool

Na het succes in 2021, waarin Max Verstappen wereldkampioen werd met een Honda-motor, besloot de Japanse autofabrikant om uit de Formule 1 te stappen. Inmiddels is Honda wel weer partner van Red Bull Racing en maakt het de motoren tot en met het einde van 2025, maar ook daarna stopt de F1-droom van Honda niet.

In 2026 zullen de nieuwe motorreglementen van start gaan en Red Bull heeft al aangegeven dat zij niet meer samen zullen werken met Honda. Red Bull Powertrains is een samenwerking aangegaan met Ford, terwijl Honda zich wel ingeschreven had voor de nieuwe motorregels. De Japanse fabrikant is hiermee de enige motorbouwer zonder team voor 2026.

Koji Watanabe, president van de Honda Racing Corporation, heeft tegenover de media aangegeven dat Honda vanuit meerdere Formule 1-teams benaderd is voor een deal vanaf 2026. "Nadat we ons in hebben geschreven, zijn we benaderd door meerdere Formule 1-teams. Voor de komende tijd houden we de Formule 1 scherp in de gaten om te kijken hoe dingen uit gaan pakken."

Honda nog niet zeker terug

Hoewel Honda door meerdere teams gecontacteerd is, heeft de fabrikant nog geen beslissing genomen over een eventuele terugkeer in de koningsklasse van de autosport.

"Voor nu hebben we nog geen concrete beslissing genomen over of we wel of niet terug willen keren in de Formule 1. Maar vanuit het oogpunt van technologische ontwikkeling denken we dat deelname aan de Formule 1 ons zal helpen bij de technologische ontwikkeling", aldus Watanabe.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties