F1 Nieuws

Imola 2.0? Kans op regenval en onweer tijdens GP in Monte Carlo

Imola 2.0? Kans op regenval en onweer tijdens GP in Monte Carlo
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Imola 2.0? Kans op regenval en onweer tijdens GP in Monte Carlo

Imola 2.0? Kans op regenval en onweer tijdens GP in Monte Carlo
Red Bull Content Pool

Volgend weekend wordt de Grand Prix van Monaco verreden en zullen de coureurs terugkeren op het legendarische circuit in de straten van Monte Carlo. In Imola werd er niet geracet vanwege hevige regenval, maar de Formule 1 lijkt opnieuw te maken te krijgen met natte omstandigheden. In Monte Carlo ziet het er namelijk naar uit dat het alles behalve droog zal blijven.

De Grand Prix van Emilia-Romagna die dit weekend zou worden verreden, viel letterlijk en figuurlijk in het water door de hevige regenval die het gebied in en rondom Imola de afgelopen dagen heeft geteisterd. Hierdoor zag de Formule 1-organisatie geen andere optie dan het cancelen van de race. Het ziet ernaar uit dat de race dit seizoen niet meer wordt ingehaald, maar in 2026 zal worden verreden. Hierdoor zou Imola één jaar langer op de kalender staan, aangezien het huidige contract tot en met 2025 loopt.

Legendarisch

Het circuit van Monte Carlo staat al sinds jaar en dag op de Formule 1-kalender, maar toch heeft de race de laatste tijd veel kritiek gekregen. Volgens velen is de baan namelijk te smal voor de huidige generatie Formule 1-auto's en is de race hierdoor een optocht. Het is dan ook een publiek geheim dat het merendeel van de fans de race in Monaco liever kwijt dan rijk is. Hoe slaapverwekkend sommige fans de race ook vinden, voor de coureurs is de GP een echte uitdaging. De vangrail is tijdens een vliegende ronde namelijk maar centimeters verwijderd van het Pirelli-rubber. Momenteel staat Monaco tot en met 2025 op de Formule 1-kalender.

Wat doet het weer (voorlopig)?

Het weer kan in Monaco snel omslaan. Door de bergen die het prinsdom omringen heerst er een microklimaat. Afgelopen seizoen werd dat goed zichtbaar toen er voorafgaand aan de race flink wat regen viel op het circuit. De race moest hierdoor achter de safety car van start gaan. Ook dit jaar lijkt de race onder natte omstandigheden te worden verreden.

Het doorgaans zeer betrouwbare Weather.com meldt namelijk dat er vanaf aanstaande woensdag kans op onweer is. Vanaf dan blijft de kans op neerslag/onweer tussen de 50% en 80% hangen. Het gehele weerbericht is via deze link te bekijken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties