F1 Nieuws

Is er een Mercedes-rel op handen? 'Zoiets kan niet tussen teamgenoten'

Is er een Mercedes-rel op handen? 'Zoiets kan niet tussen teamgenoten'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Is er een Mercedes-rel op handen? 'Zoiets kan niet tussen teamgenoten'

Is er een Mercedes-rel op handen? 'Zoiets kan niet tussen teamgenoten'
Mercedes F1 Media

Mercedes-coureur George Russell heeft zich na afloop van de Grand Prix van Japan kritisch uitgelaten over de acties van zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Volgens de Brit moet het namelijk niet mogelijk zijn dat teamgenoten elkaar tijdens een race van de baan duwen.

Er lijkt iets te borrelen binnen Mercedes. Sinds de zomerstop lijkt Russell beter in zijn vel te zitten, maar laat ook Hamilton niet zomaar over zich heen walsen door zijn jongere teamgenoot. Het zorgt soms voor interessante situaties, want wanneer kies je als Mercedes zijnde voor Russell en wanneer voor Hamilton?

De beide coureurs beschikken immers over een berg aan snelheid en willen dat beiden graag laten zien. Hamilton hoopt komend seizoen te kunnen vechten voor zijn achtste wereldtitel, terwijl Russell hoopt dichter bij de kop van het veld in de buurt te zitten dan nu het geval is.

Moet niet kunnen

Na afloop van de race op het Japanse circuit van Suzuka blikt Russell voor de camera van Viaplay terug op zijn race. Volgens de Brit was hij wat ongelukkig met de gekozen strategie van zijn team, maar hielp ook zijn gevecht met Hamilton niet mee.

"Tijdens onze gevechten in het begin van de race verloren we beiden twee seconden. Toen hadden we later in de race nog eens twee gevechten. Natuurlijk hoort zoiets bij racen, maar zoiets kan niet tussen teamgenoten. Lewis had meer moeite op de mediums dan ik, maar zoiets hoort er nu eenmaal bij", aldus Russell.

Kritiek

Russell houdt er dus zijn eigen mening op na, maar online zijn er veel Hamilton-fans die vinden dat Russel een toontje lager moet zingen. Volgens deze fans moest Russell Hamilton tijdens de slotfase van de Grand Prix van Singapore namelijk voorbij hebben gelaten, aangezien Hamilton vele malen sneller was dan Russell.

Dat gebeurde niet en uiteindelijk kwam Russell in de muur terecht. De zevenvoudig kampioen moest hierdoor genoegen nemen met een derde stek, terwijl een overwinning volgens velen mogelijk was. Volgens Hamilton-fans een duidelijk voorbeeld van het 'feit' dat Hamilton de betere piloot is binnen het team van Mercedes.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties