F1 Nieuws

Jacques Villeneuve geeft gas bij en fileert 'onprofessionele' RB-coureur: 'De waarheid doet pijn'

Jacques Villeneuve geeft gas bij en fileert 'onprofessionele' RB-coureur: 'De waarheid doet pijn'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jacques Villeneuve geeft gas bij en fileert 'onprofessionele' RB-coureur: 'De waarheid doet pijn'

Jacques Villeneuve geeft gas bij en fileert 'onprofessionele' RB-coureur: 'De waarheid doet pijn'
Red Bull Content Pool

Tijdens het Grand Prix-weekend in Canada liet eenmalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve zich uit over Daniel Ricciardo, waarbij de Canadees meldde dat de tijd van Ricciardo voorbij was. Volgens Villeneuve, die de laatste jaren bekend staat om zijn kritische blik en uitspraken, zijn de excuses voor Ricciardo op en moet hij de sport verlaten.

Al meerdere seizoenen presteert Ricciardo niet meer op het niveau dat we van de Australiër gewend zijn. Na een aantal sterke jaren bij Red Bull Racing maakte hij de overstap naar Renault, waar hij overduidelijk de nummer één coureur was. Maar sinds zijn vertrek richting McLaren is Ricciardo in een dip geraakt, waar hij maar niet uit lijkt te komen.

Dat heeft Villeneuve ook door, waarna de F1-wereldkampioen van 1997 bij Sky Sports liet weten wat hij van Ricciardo vond. Volgens Villeneuve heeft de voormalig teamgenoot van Max Verstappen zijn tijd in de koningsklasse van de autosport gehad en moet hij vertrekken, zodat hij plaats kan maken voor jong talent.

Ricciardo reageert in Montreal

Op die uitspraken heeft Ricciardo in Montreal op twee wijzen gereageerd. Ten eerste wist hij een goed resultaat te scoren, door zich als vijfde te kwalificeren en als achtste over de streep te komen in de race, maar ook verbaal beet de Australiër van zich af. Volgens de Visa Cash App RB-coureur praatte Villeneuve 'poep, zoals hij altijd doet'. Daar heeft Villeneuve op zijn beurt weer op gereageerd, in een interview met Crypto Sports Betting.

Villeneuve maakt daarin Ricciardo met de grond gelijk en haalt hard uit naar de RB-coureur, die in zijn ogen onprofessioneel gereageerd heeft en gewoonweg moeite heeft met accepteren dat zijn tijd voorbij is.

"Uiteindelijk zijn de resultaten uitgebleven. Hij was erg goed bij Red Bull en sinds hij daar weg is, is het erg moeilijk geweest en zijn terugkeer is niet echt flitsend geweest. Hij had een goede kwalificatie en daarna een goede race, ontsierd door de valse start waar hij een penalty kreeg en uiteindelijk scoorde hij punten omdat coureurs voor hem het verprutsten", begint Villeneuve.

"Het is duidelijk dat ik hem onder de huid kroop, omdat hij er sneller door ging en zelfs Christian Horner vond dat het hem een oppepper gaf en misschien had hij dat wel nodig. Hij heeft er in ieder geval veel media-aandacht aan besteed! Wat ik ongelooflijk vind, is de reactie die sommige coureurs tegenwoordig in de media hebben. Zo onprofessioneel."

Volgens Villeneuve heeft Ricciardo, door te stellen dat de Canadees alleen maar poep praat, laten zien dat hij erg kinderachtig is en geen goed voorbeeld kan geven aan de jeugd: "Het is heel kinderachtig en mensen zoals Daniel zijn rolmodellen en ze denken dat dat de juiste manier van handelen is. Daar moet je voorzichtig mee zijn. Ik vond het heel vreemd als iemand zegt dat het me niet kan schelen wat mensen zeggen. Je moet een harde huid hebben, in de F1 krijg je kritiek en daar moet je tegen kunnen. Zeg niet iets kinderachtigs en beledigends."

"Ik heb geen idee waarom Daniel Ricciardo zo beschermd wordt, maar hij heeft een enorm aura om zich heen. Dat is goed voor hem, maar stel je voor dat hij dat kan bewijzen met resultaten? Hij heeft niet aan de verwachtingen voldaan en hij is niet consistent, dus hij weet dat hij niet op snelheid is en hij heeft geen resultaten gehad die goed genoeg waren. Zo simpel is het. Er is niets mis mee om dat te zeggen. Het kan pijn doen om het te zeggen, maar je zit in de F1, je moet het accepteren en verder gaan. De waarheid doet pijn", aldus de eenmalig F1-wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties