F1 Nieuws

Johnny Herbert schrikt van behandeling Lewis Hamilton: 'Is het racisme?'

Johnny Herbert schrikt van behandeling Lewis Hamilton: 'Is het racisme?'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Johnny Herbert schrikt van behandeling Lewis Hamilton: 'Is het racisme?'

Johnny Herbert schrikt van behandeling Lewis Hamilton: 'Is het racisme?'
Mercedes F1 Media

Het Amerikaanse Sports Pro Media heeft onderzocht welke sporters het meest 'verkoopbaar' zijn in de wereld van sponsoren. Welke atleten scoren het beste bij de sponsors en verkopen daarom het meest? Lewis Hamilton blijkt daarin nog altijd de nummer één in de koningsklasse van de autosport.

Inmiddels gaat zijn laatste overwinning terug naar de Grand Prix van Saoedi-Arabië, bijna twee volle jaren geleden. Maar dat betekent niet dat Hamilton iets van zijn waarde verloren heeft. De Brit is ongekend populair op social media - met bijna 35 miljoen volgers op Instagram en 8 miljoen volgers op Twitter - waardoor Hamilton nog altijd gezien wordt als één van de meest waardevolle sporters ter wereld.

Volgens Sports Pro Media is Hamilton de zevende 'best verkoopbare' sporter op de wereld, waar Lionel Messi in 2023 de nummer één was. De Argentijn won in december van 2022 het WK Voetbal in Qatar en is inmiddels actief in de MLS [voetbalcompetitie Amerika].

Max Verstappen achter Hamilton

De tweede meest populaire F1-coureur is uiteraard Max Verstappen, dé dominante coureur van de afgelopen drie seizoen. Verstappen is terug te vinden op de tiende plaats in deze ranglijst. Tussen Hamilton en Verstappen staan de volgende sporters: Simone Biles [turnster, VS] en Kylian Mbappé [voetballer, Frankrijk].

Na Hamilton en Verstappen zijn Charles Leclerc en Lando Norris de meest waardevolle F1-coureurs, maar zij zijn pas terug te vinden op de respectievelijke 25e en 28e positie.

Hamilton ontvangt de meeste haat

Maar waar Lewis Hamilton de meest waardevolle Formule 1-coureur is, ontvangt hij ook de meeste haat. Dat meent Johnny Herbert. In gesprek met Luckyblock laat de Brit zich uit over de behandeling van Hamilton, vooral op social media. Volgens Herbert kan het te maken hebben met racisme.

"Lewis heeft altijd mensen gehad die hem naar beneden haalden. Ik weet nog dat hij een filmpje maakte over de hoeveelheid plastic in de oceanen. Hij ruimde een wat plastic op en hij werd er voor uitgemaakt dat hij wilde laten zien dat hij deugde. Ik begrijp het niet. Is het een vorm van racisme? Ik weet het niet. Hij is een grote voorstander van diversiteit. Hij heeft de vrouwen in de W-serie altijd gesteund. Hij krijgt zoveel kritiek en dat vind ik onterecht."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties