F1 Nieuws

'Jos Verstappen hintte in Monaco op aanstaande Mercedes-transfer Max Verstappen'

'Jos Verstappen hintte in Monaco op aanstaande Mercedes-transfer Max Verstappen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Jos Verstappen hintte in Monaco op aanstaande Mercedes-transfer Max Verstappen'

'Jos Verstappen hintte in Monaco op aanstaande Mercedes-transfer Max Verstappen'
Red Bull Content Pool

Volgens David Croft, al jarenlang dé Formule 1-commentator voor Sky Sports, heeft Jos Verstappen in de paddock van Monaco laten weten dat een transfer van Max Verstappen naar Mercedes allerminst out of the picture is.

Al het hele jaar is het onrustig bij Red Bull achter de schermen. Er was al een langere tijd een interne machtsstrijd aan de gang, maar sinds bekend werd dat er een intern onderzoek was ingesteld naar Red Bull-teambaas Christian Horner na een klacht over seksueel grensoverschrijdend gedrag, ligt de hele Red Bull-situatie onder een vergrootglas.

Red Bull leek te imploderen, maar...

Door de hele nasleep van de interne onrust dreigden meerdere kopstukken van de Red Bull-organisatie met opstappen, werd er bijna een kopstuk gedwongen om op te stappen (Helmut Marko in Jeddah), dreigde Verstappen met opstappen (eveneens in Jeddah) en stapte er ook daadwerkelijk een kopstuk op (per 2025 vertrekt Adrian Newey bij Red Bull).

Inmiddels lijken de gemoederen ietwat te zijn gesust binnen Red Bull en lijken alle neuzen weer dezelfde kant op te staan, namelijk naar voren. De concurrentie is immers flink toegenomen en men zal alle zeilen bij moeten zetten bij Red Bull om Ferrari en McLaren voor te blijven.

Verstappen naar Mercedes?

Waar Newey in 2025 zijn biezen pakt (mede door de interne onrust binnen Red Bull), is het goed mogelijk dat Verstappen dat ook doet maar dan een jaartje later. Het ziet er namelijk naar uit dat Verstappen komend seizoen bij Red Bull blijft, maar voor 2026 zijn al zijn opties nog open (ook al heeft de Nederlander een contract tot en met 2028).

Dat Verstappen Red Bull mogelijk verlaat in 2026 was de afgelopen tijd een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar Croft liet in de Sky Sports F1 Podcast een flink bommetje droppen. Verstappen senior zou in Monaco namelijk hebben gesproken over een Mercedes-transfer van Verstappen.

"Ik heb tijdens het weekend in Monaco een paar prachtige sms'jes gehad van mensen die Jos Verstappen hoorden praten en zeiden 'Max gaat naar Mercedes, dat is nog niet dood in het water'", aldus de Formule 1-commentator van het Britse Sky Sports.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties