F1 Nieuws

Jos Verstappen spreekt zich uit over klachten Max: 'Uiteindelijk...'

Jos Verstappen spreekt zich uit over klachten Max: 'Uiteindelijk...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Jos Verstappen spreekt zich uit over klachten Max: 'Uiteindelijk...'

Jos Verstappen spreekt zich uit over klachten Max: 'Uiteindelijk...'
Red Bull Content Pool

Na de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas moest Max Verstappen zich melden op de persconferentie, omdat hij de derde beste tijd van alle coureurs had genoteerd. Tijdens dat mediamoment nam Verstappen in de laatste minuten zijn microfoon in de hand en hield hij een monoloog van een aantal minuten.

Al vanaf het eerste moment was Verstappen niet heel blij om in Las Vegas te zijn. De Limburger liet weten dat de baan niet naar zijn wens was en hij verwachtte dan ook een saaie race. Daarnaast vond hij het verschrikkelijk dat hij als een clown gebruikt werd door de organisatie, onder andere tijdens de openingsceremonie op woensdag.

Toen Verstappen tijdens de persconferentie de kans kreeg om zich nogmaals uit te laten over de Grand Prix, pakte hij die met beide handen aan. De Nederlander hield een monoloog van meer dan twee minuten, waarin hij duidelijk maakte dat hij veel liever op een traditioneel circuit zou rijden dan in Vegas.

"Allereerst vind ik een Formule 1-auto niet op een stratencircuit horen. Het komt daar gewoon niet echt tot leven en het is niet zo leuk. Ik ben meer van de echte circuits. Spa, Monza, dat soort plekken. Daar zit emotie en passie. Voor mij is het geweldig om de fans daar te zien en als ik daar in de auto spring, zit ik vol energie en ben ik helemaal klaar om te gaan. Ik hou van dat soort plekken"

Max Verstappen over het Las Vegas Strip Circuit

Jos Verstappen snapt Max, maar deelt mening niet

Tegenover De Telegraaf laat Jos Verstappen weten dat hij zijn zoon helemaal begrijpt, maar dat hij de mening van Max niet deelt. Waar de Red Bull-coureur het circuit en alles daaromheen niet zo indrukwekkend vond, was vader Jos juist wel heel erg onder de indruk. Al heeft ook de voormalig F1-coureur een puntje van kritiek.

"Ik denk dat het op televisie waanzinnig is als je die coureurs over de Strip ziet rijden. Het is indrukwekkend wat ze hier hebben neergezet. Wat ik jammer vind, is dat we hier nu zijn. Het is koud, we hebben een dikke jas aan en dan zijn alle sessies ook nog heel laat. Naar mijn idee moeten ze die tijden veranderen. Dat ze hier willen rijden snap ik wel, want de beelden zijn waanzinnig. Ik snap dat Max liever op een circuit als Suzuka rijdt, maar soms zitten er circuits bij die wat minder leuk zijn. En uiteindelijk was de race helemaal top", aldus Jos.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties